Egen UI vandt i Herning – i en kamp med masser af kort

Arkivfoto: Pebbes Billeder
19. april 2022 Sport Skrevet af: Redaktion

Påskemandag spillede Egen UIs Jyllandsseriehold i fodbold igen – som påskelørdag – mod Herning Fremad. Denne gang i Herning på deres flotte nyere anlæg. Kampen sluttede, som i lørdags, med en 3-2 sejr til Egen UI fra Guderup.

Men inden det kom så langt, så de 13 medrejsende Egen-tilskuere et flot anlæg med flere kunststofbaner samt en ny hybrid-fodboldbane. Imponerende med sådan en hybrid-bane.

Hvor er den lækker og flot, skriver Egen UI.

Den er forbeholdt superliga-klubben FC Midtjylland og forskellige landshold, når de er i Danmark. En sådan bane koster cirka det dobbelte af en almindelig kunststofbane – ca. 12 millioner kroner og 10 gange så meget i vedligeholdelse. Men så er den også flot og lækker.

Tilbage til fodboldkampen, hvor dommeren havde travlt med at dele kort ud i den intense kamp. Det blev til fire gule kort til Egen og to gule kort til Herning Fremad, hvoraf det ene og et rødt kort kom i kampens overtid.

To af Egens gule kort kom samtidig, kort efter Egens udligning til 2-2, og Egen måtte spille 10 minutter med 9 mand, men Egen formåede at holde modstanderne fra at score, omend det brændte på et par gange.

Da Egen igen blev fuldtallige, gik der ikke mange minutter før anfører Oscar Brodersen i det 75. minut scorede kampens afgørende og sidste mål til Egen føring 3-2. Jason Lugabo leverende den afgørende aflevering til scoringen.

Inden da havde vi tilskuere set en kamp i dejligt vejr men masser af intensitet, hvor Herning Fremad kom foran 1-0 efter 40 minutters spil. Malaya udlignede på oplæg fra Kasper Jørgensen efter 50 minutters spil; men, men i samme minut bragte Herning Fremad sig igen foran til 2-1. Det var lidt af en spand kold vand i hovedet på Egen-holdet. Egen blev fuldtallige i det 59. minut og i samme minut udlignede Andreas Bak til stillingen 2-2 på oplæg af Jacob Iskov.

Kampen kunne vippe til begge sider frem til det 75. minut, hvor anfører Oscar Brodersen scorede sejrsmålet, og herefter styrede holdet fra Als begivenhederne indtil slutfløjtet.

Det var en fodboldkamp, der havde alt det en god fodboldkamp kan have. Drama, spænding, intensitet, mange flotte mål, jo, en kamp som mange tusinde burde have set.

På lørdag drager holdet fra Als til Horsens, hvor Horsens Freja får besøg af sønderjyderne. Kampen spilles kl. 15.30. Der er busafgang fra Aktivitetscentret i Guderup kl. 12.00.