Egernsundbroen bliver alligevel ikke lukket

4. september 2020 Broager

Egernsundbroen bliver alligevel åben for biler og lastbiler, når defekte fuger skal skiftes ud med start mandag.

I stedet for at lukke Egernsundbroen helt i 11 dage, som der oprindeligt var meldt ud, har Sønderborg Kommune nu besluttet at åbne op for to spor til biltrafikken. Der har været en del henvendelser fra borgerne i området på en fuldstændig lukning af biltrafikken med de gener, det vil medføre, og derfor er der i forvaltningen fundet en løsning, som politikerne i Teknik- og Miljøudvalget har nikket ja til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den kollektive trafik vil dog være omlagt, så der kører ikke bybusser over broen, mens arbejdet er i gang.

Broen er åben for cyklister og gående samt sejlende.

Åbningen med to spor til biltrafik betyder dog, at arbejdsperioden forlænges, så den kommer til at vare cirka tre uger.

Brovej indsnævres

Det er dog ikke det eneste trafikale, der sker omkring Egernsund i september. Med start torsdag den 10. september begynder arbejdet med indsnævringen af Brovej, som ændres fra fire spor til to spor.

Dette projekt udføres samtidig, så generne ved projekterne sker på samme tid og ikke kommer i to etaper. Ændringen af Brovej fra fire spor til to spor handler om at lave en mere trafiksikker vej, og det har været et ønske længe.

Der kommer signalregulering af strækningen, mens vejarbejdet er i gang. Arbejdet med indsnævringen af Brovej er planlagt til at vare cirka halvanden uge.

For at undgå for meget kø og forsinkelser opfordrer Sønderborg Kommune folk til at køre en anden vej i hele perioden med vej- og broarbejdet, hvis det er muligt.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk