Ekstra pulje holder hånden under Nord-Als Festival

15. marts 2021 Kultur

SF har presset på for en løsning, så blandt andre Nord-Als Festival kan komme i gang med planlægningen, selvom det er usikkert, hvordan forsamlingsforbuddet ser ud, når de skal afvikles. Og nu er der en aftale på plads mellem Folketingets partier, som kan sikre, at det kan ske.

Aftalen rummer foruden en tilpasset arrangørordning og en ekstra nødpulje til festivaler med velgørende formål og mulighed for at søge kompensation for drift både i år og næste år, skriver SF i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Festivalerne er ofte en livsnerve i det lokale foreningsliv, og jeg er glad for, at de nu får lidt arbejdsro til at planlægge uden at frygte økonomisk ruin. For nu holder vi hånden under dem, hvis de bliver nødt til at aflyse. Det giver os alle noget at se frem til den her sommer, hvor vi virkelig har brug for det. Men det sikrer også, at festivalerne overlever til næste år, hvis det ikke skulle lykkes”, siger Karina Lorentzen, formand for udvalget for landdistrikter og øer, SF.

“Jeg vil ønske, at vi kan samles til store og små festivaler til sommer, men om det kan ske afhænger af smitten og udbredelsen af vaccinerne, Men nu har vi sikret, at planlægningen kan fortsætte, og kan de ikke afvikles, så er der spændt et sikkerhedsnet ud”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Brandfolkene kan snart tage afsted fra Rinkenæs

3. februar 2023 112

Lige nu er vi ved at sikre, der ikke er mere på gården i Rinkenæs, der brænder, siger indsatsleder Jan-Erik Rasmussen til SønderborgNYT fredag aften klokken 21:30. Han forklarer, at gården er gammel og at taget på sidebygningen består af flere lag. “Og derfor tjekker vi det en ekstra gang”, siger indsatslederen, der sammen med […]

Læs mere...