El-færgen Ellen klar til sin første tur med passagerer

14. august 2019 Samfund

Ærøs nye el-færge, E/F Ellen, tager afsted på sin første rejse med betalende passagerer for første gang torsdag den 15. august og på premieredagen vil Ellen sejle tre returture mellem Søby på Ærø og Fynshav på Als.

Borgmester Erik Lauritzen er glad for den grønne forbindelse mellem de to kommuner:

”Ligesom på Ærø, står den grønne omstilling øverst på dagsordenen i Sønderborg Kommune. Den grønne forbindelse understreger denne fælles vision, og jeg er overbevist om at det vil styrke vores samarbejde om en mere bæredygtig fremtid. Danfoss, som er baseret her på Als, står bag det elektriske system på Ellen, og vi føler os derfor særligt knyttet til den nye, elektriske færge”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Ellen overtager ruten mellem Søby og Fynshav fra M/F Skjoldnæs, som fremover primært skal sejle på ruten mellem Søby og Faaborg.

E-ferry projektet er et EU støttet udviklingsprojekt, med det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 % elektrisk drevet passager- og bilfærge.

El-færgen Ellen er på mange måder en pionér indenfor sit felt, noget der især ses på rækkevidden, da Ellen kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er syv gange længere end hidtil muligt for en el-færge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det banebrydende projekt er nu i sin endelige fase, hvor den elektriske færge sættes i normal drift og skal demonstrere at det er muligt at sejle op til syv daglige dobbeltture mellem Søby og Fynshav.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...