El-færgen Ellen sejler

15. august 2019 Augustenborg

El-færgen Ellen ankom torsdag morgen for første gang til færgelejet i Fynshav, hvor blandt andre borgmester Erik Lauritzen tog imod.

SønderborgNYT havde Torben Sievertsen ved færgelejet, hvor han tog en række billeder af den nye, klimarigtige færge.

Færgen Ellen overtager ruten mellem Søby og Fynshav fra M/F Skjoldnæs, som fremover skal sejle på ruten mellem Søby og Faaborg.

E-færge-projektet er et EU-støttet udviklingsprojekt, som har det formål at designe, bygge og demonstrere en 100 procent elektrisk drevet passager- og bilfærge.

Artiklen fortsætter under annoncen

El-færgen Ellen er på mange måder en pionér indenfor sit felt, noget der især ses på rækkevidden, hvor Ellen kan sejle op til 22 sømil mellem hver opladning, hvilket er syv gange længere end hidtil muligt for en el-færge.

Det banebrydende projekt er nu i sin endelige fase, hvor den elektriske færge er i normal drift og skal demonstrere at det er muligt at sejle op til syv daglige dobbeltture mellem Søby og Fynshav.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Feriepartner Sønderborg overtager udlejningsbureauet Nordferien

6. december 2022 Erhverv

Feriepartner Sønderborg er allerede inden den officielle åbning kommet utrolig godt fra start, idet der netop er indgået en aftale med udlejningsbureauet Nordferien om at overtage deres lokale aktiviteter. Ejerparret af Nordferien, Lone & H. C. Unger, har ønsket at få mere fritid og efter mange år med meget lidt ferie og stort set ingen […]

Læs mere...