Elektrofondet delte priser ud på SDU

15. september 2020 Samfund
Prismodtagere. Foto: SDU
Prismodtagere. Foto: SDU

Ved en stor anlagt ceremoni i fredags uddelte Elektrofondet deres årlige hæderspris, ’Elektroprisen’, som gik til ph.d. Niels Gregersen, DTU Fotonik, mens en særlig pris, ’Elektroprisen HCØ2020’ gik til erhvervsforsker Keld Folsach Rasmussen fra Grundfos.

I forbindelse med Elektroprisen uddelte Elektrofondet også kandidatpriser, som gives til lovende nyuddannede inden for det elektrotekniske/elektroniske fagområde, og her gik én af de tre priser til Rasmus Kjærsgaard for hans diplomafgangsprojekt på SDU: ”Water level detection using TDR technology”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han blev tildelt prisen for et grundigt analytisk arbejde med en veludført og gennemtestet prototype, der skal bane vejen for kommercialiseringen af den velkendte måleteknologi.

“Jeg er rigtig stolt over at modtage kandidatprisen, da jeg på ingen måde havde regnet med at vinde en pris. Jeg har en tendens til at tvivle på mine egne evner, så for mig er den et stort klap på skulderen og ikke mindst en bekræftelse på, at mit arbejde på projektet og generelt mine evner som kommende ingeniør er gode nok”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rasmus Kjærsgaard fra Nordals blev indstillet til prisen af hans vejleder, lektor Kasper Paasch, der i sin begrundelse for indstillingen har lagt vægt på den unge studerendes ukuelige gå-på-mod, store selvstændighed og ikke mindst fantastiske forståelse for de reelle problemstillinger, som opstår når avanceret måleteknologi skal gøres industrielt og billigt at fremstille.

”Det er altså meget imponerende, hvad Rasmus har formået i sit afgangsprojekt hos Grundfos. Han har formået at kombinere et svært teoretisk emne – reflektometri – med en praktisk applikation, niveaumåler. Selvom teorien omkring det har været kendt i mange år, er den store udfordring stadig at gøre den praktiske anvendelse brugbar til industrielt brug, specielt med hensyn til pris og brug af ‘almindelige’ komponenter. Det har han formået,” siger Kasper Paasch.

Artiklen fortsætter under annoncen

Elektroprisen og kandidatpriserne blev motiveret og overrakt af formanden for Elektrofondet, Ole Mørk Lauridsen.

Inden prisoverrækkelserne holdt bestyrelsesformand i Danfoss, Jørgen Mads Clausen, et foredrag, hvor han blandt andet gav tilhørerne et indblik i historien om effekt-elektronikkens indtog og udvikling hos Danfoss.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...