Elena Kindeeva Jensen: Gratis-aviser – de er skønne til papirflet

24. september 2019 Kultur

Elena Kindeeva Jensen fra Sydals er særdeles kreativ og nu har hun taget fat på papirflet. En disciplin hun mestrer på allerbedste vis – så godt at hun underviser i kunsten.

“Papirflet er virkeligt billigt. Posten leverer gratis-aviser i postkassen, så der skal blot lidt lim til og så er man kørende”, siger Elena Kindeeva Jensen til Sønderborg.

“Gratis-aviserne er virkeligt gode til papirflet og de giver et godt resultat. Man ruller avissiderne til strimler og fletter, som om det er med pil”, siger sydalsiske papirfletter. De flettede ting kan eventuelt bejdses og lakeres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknikken er den samme, men papir er lettere at have med at gøre.

“Jeg har lavet en vindmølle i papirflet og løfter man toppen af møllen, så kan der stilles en vinflaske ned”, siger Elena Kindeeva Jensen, der helst laver ting, som kan bruges. Blandt andet lamper, kurve, opbevaringsbokse og skåle.

“Men jeg laver også pynteting”, siger hun.

En del af Elena Kindeeva Jensens papirflet kan ses i Bonderosen i Jernbanegade, i Sønderborg.

“Hvis der er nogen, som har lyst til at lære at flette bæredygtigt, så skal jeg i slutningen af oktober undervise på et kursus hos LOF”, siger Elena Kindeeva Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...