Elena Kindeeva Jensen: Gratis-aviser – de er skønne til papirflet

24. september 2019 Kultur

Elena Kindeeva Jensen fra Sydals er særdeles kreativ og nu har hun taget fat på papirflet. En disciplin hun mestrer på allerbedste vis – så godt at hun underviser i kunsten.

“Papirflet er virkeligt billigt. Posten leverer gratis-aviser i postkassen, så der skal blot lidt lim til og så er man kørende”, siger Elena Kindeeva Jensen til Sønderborg.

“Gratis-aviserne er virkeligt gode til papirflet og de giver et godt resultat. Man ruller avissiderne til strimler og fletter, som om det er med pil”, siger sydalsiske papirfletter. De flettede ting kan eventuelt bejdses og lakeres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teknikken er den samme, men papir er lettere at have med at gøre.

“Jeg har lavet en vindmølle i papirflet og løfter man toppen af møllen, så kan der stilles en vinflaske ned”, siger Elena Kindeeva Jensen, der helst laver ting, som kan bruges. Blandt andet lamper, kurve, opbevaringsbokse og skåle.

“Men jeg laver også pynteting”, siger hun.

En del af Elena Kindeeva Jensens papirflet kan ses i Bonderosen i Jernbanegade, i Sønderborg.

“Hvis der er nogen, som har lyst til at lære at flette bæredygtigt, så skal jeg i slutningen af oktober undervise på et kursus hos LOF”, siger Elena Kindeeva Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Kultur, Augustenborg

Vind billetter til festlig aften med Tørfisk

22. oktober 2021 Kultur

Bandet Tørfisk fejrer jubilæum med en Jubilæums-Tour rundt i Danmark og 30. oktober rammer den Augustenborg. Og dermed har du chancen igen for at høre deres populære sange i Augustenborghallerne, hvor de spiller lørdag den 30. oktober kl. 20.00. Sangene er blevet til fra starten i 1981 og frem til i dag ”Sidst Tørfisk var […]

Læs mere...