Ellen Trane Nørby: Ærgerligt Dybbøl Mølle ikke kommer på Finansloven

14. september 2020 Politik

Folketingsmedlem Ellen Trane Nørby fra Venstre har læst den skrivelse, som borgmester Erik Lauritzen har skrevet til Christiansborg, fordi Dybbøl Mølle ikke ser ud til at være en del af finanslovsforhandlingerne.

”Møllen står fuldt renoveret og var klar til 100 års jubilæet for Genforeningen. Den skal ikke forfalde igen. Der lå lige et momentum ovenpå 100-året og renoveringen; at nu skal Dybbøl Mølle på finansloven. Det er derfor med ærgrelse, at jeg må konstatere, at det er den ikke. Medarbejderne på historiecentret formidler historien og holder fanen højt, men det kan de ikke blive ved med,” siger kulturudvalgsmedlem Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I januar skrev kulturminister Joy Mogensen til Dybbøl Mølles bestyrelse:

”Hvorvidt der på sigt skal bevilges penge til den løbende vedligeholdelse af Dybbøl Mølle, vil være et spørgsmål om prioritering af det samlede kulturområde, hvilket sker i forbindelse med finanslovsforhandlingerne for 2021”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 112, Broager

Brovejen: Uheld med el-løbehjul og fodgænger

6. december 2021 112

Omkring klokken 17:45 skrev politiet på Twitter, at der var sket et uheld på Brovejen i Egernsund. “Det var en person på el-løbehjul, som ramte en fodgænger og de begge er på på sygehuset. Den ene blev hentet af en helikopter”, siger vagthavende hos politiet. Han fortæller videre, at de pårørende er underrettet.

Læs mere...