Ellen Trane Nørby er glad for partnerskabsaftalen om Himmark Strand

10. marts 2021 Politik

Jeg er virkelig glad for, at der nu kommer en konkret plan for oprensningen af forureningen ved Himmark Strand – det er næste skridt på vejen mod en total oprensning af en af Danmarks generationsforureninger, og et resultat af, at vores bredde politiske pres sikrede penge til oprensningen på finansloven efter års kamp og utallige samråd og forhandlinger.

Det siger folketingspolitiker Ellen Trane Nørby i en pressemeddelelse

“Jeg er også glad for, at Danfoss tager et stort medansvar for oprensningen – det kunne andre virksomheder lære af. Og det samarbejde, der nu formaliseres mellem region, Danfoss og kommunen på baggrund af de penge som presset fra Venstre, SF og andre partier, der har sikret de kom med i finansloven. Det vil nu også sikre den oprensning, der er nødvendig både af hensyn til miljø og mennesker, men også for at vi kan realisere ferieressort Nordals og skabe vækst, arbejdspladser og udvikling på Nordals”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mens jeg var sundhedsminister udstedte styrelsen for patientsikkerhed badeforbud ved Himmark forureningen, og der blev nedsat en stærk faglig gruppe, senere er Himmark kategoriseret som en generationsforurening, og vi har brugt time efter time i samråd, folketingssalen og i forhandling med den siddende miljøminister for at få skrevet generationsforureningerne i finansloven”, siger Ellen Trane Nørby.

“Det lykkedes heldigvis og de penge vi afsatte som VLAK-regering til oprydningerne og den milliard kroner ekstra, som blev reserveret til formålet blev suppleret med flere penge på finansloven. Jeg er glad for den fælles indsats, vi har lagt i at få penge til oprydningen og glæder mig over, at oprensningen nu for alvor kan gå i gang”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...