Ellen Trane Nørby: Sommerpakken er tilbud til alle børn og unge

9. juni 2020 Politik

I dag, tirsdag, er der landet en politisk aftale, som skal sikre, at børn og unge mellem 6 og 17 år får en god sommer med faglige aktiviteter og fritidsaktiviteter, der har fokus på leg og læring. Sommerpakken er et tilbud for alle børn og unge.

”Vi har under Coronakrisen set, at børn, der ikke i forvejen var fagligt eller socialt udfordrede, er blevet det som følge af krisen. Nogle har ikke fået et optimalt udbytte af fjernundervisningen, mens andre er blevet isolerede. Det skal vi have ændret, det skal vi have stoppet. Og det gør vi blandt andet med stor hjælp fra foreningsdanmark og aktører, der kan levere relevante sommeraktiviteter”, siger Venstres Ellen Trane Nørby, som er børne- og undervisningsordfører uddyber:

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen udmønter i alt 200 millioner kroner, som kommuner kan holde sommeraktiviteter for børn og unge for. Derudover kommer 20 millioner til frivillige organisationer, der henholdsvis skal lave opsøgende og udgående indsatser for at få kontakt til udsatte børn, unge og familier, som har været isolerede under Corona-krisen, eller arrangere sommerferielejre og -aktiviteter for udsatte børn, unge og familier. Det betyder, at de organisationer, som allerede har planlagt udflugter og ferielejre i sommerferien, får mulighed for af gennemføre dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen giver kommunerne ekstra penge, så tilbuddet kan rettes mod en bredere gruppe af børn og unge.

”Vi har desværre set, at mistrivslen har haft gode vilkår under krisen. Derfor glæder jeg mig over, at der er blevet fundet penge til Venstres ønske om, at alle børn og unge, som har behov for at få nogle faglige og sociale sommeraktiviteter – og ikke kun de fagligt udfordrede”, siger Ellen Trane Nørby i en pressemeddelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...