Elstrup Mølle fik 100.000 kroner fra Sydbank Fonden

4. april 2019 Kultur

Sydbank Fonden har bevilget 100.000 kroner til Fonden Elstrup Mølle og Møllerimuseum

Det fremgår af fondens formål, at

Fonden skal erhverve Elstrup Mølle matr. nr. 119 Elstrup med mølle og øvrige bygninger

Fonden skal bevare og istandsætte de eksisterende bygninger på ejendommen.

Der er indgået en købsaftale med ejeren til en købesum på 750.000 kr.

Finansieringen af købet sker ved oprettelse af et rentefrit sælgerpantebrev på 300.000 kroner og et indskud fra Elstrup Mølles Venner på 175.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sydbank Fonden har doneret 100.000 kr.

Resten af købesummen søges ved andre fonde.

Formålet

Projektformålet er at få restaureret Elstrup Mølle, som er en af landets ti mest bevaringsværdige vindmøller, der blandt andet viser hvordan især Elstrup Mølle, som en sønderjysk mølles udvikling under hertugdømmerne og frem til 1920 adskiller sig fra det øvrige Danmark.

Projektet er fremtidssikret ved at der er stiftet en forening, ”Elstrup Mølles Venner” og der oprettes en fond – ”Fonden Elstrup Mølle og Møllerimuseum”.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Elstrups Mølles venner” er en forening, der er lokalt forankret. Den har til formål at fremme bevaringen af Elstrup Mølle, herunder istandsættelse, vedligeholdelse og som kulturhistorisk landskabselement, i overensstemmelse med tinglyst fredningsdeklaration. Endvidere er formålet, at fremme interessen for møllen, som rummer en af Danmarks fineste samlinger, der viser møllens udvikling gennem tiderne. Dette sker gennem arrangementer, som blandt andet Dansk Mølledag, ”Jul i møllen”, musikarrangementer m.m. Det er udelukkende frivillige, der står for alle arrangementer. Fonden og foreningen arbejder tæt sammen for at nå det fælles mål at få restaureret Elstrup Mølle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fonden er begyndt på arbejdet med at skaffe midler til restaurering af møllen, skriver Elstrup Mølle.

Det er opdelt i fem etaper. 1. etape er gennemført med hjælp fra Kulturstyrelsen, Augustinus Fonden og LAG på 1.000.000 kr.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...