En App fortæller på spændende vis om Augustenborgs seværdigheder

31. marts 2022 Kultur

Hver sommer strømmer turisterne til Augustenborg, og Hertugbyens Udviklingsforum vil rigtig gerne give dem en god oplevelse. Tænk, hvis der var en personlig byguide til hver enkelt turist, eller tænk hvis de mange historiske huse og seværdigheder i vores by kunne tale. Det kan de nu, skriver Hertugbyens Udviklingsforum.

Det er med stor glæde og stolthed, at App-arbejdsgruppen under Hertugbyens Udviklingsforum nu lancerer Augustenborg Guiden: En web-app, der fortæller om byens seværdigheder på en ny og spændende måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flemming Nissen fra lokalradioen er guidens professionelle fortæller, der på fornem vis formidler de mange historier, som er skrevet i samarbejde med lokale borgere. De historiske billeder viser Augustenborg, som den var engang, og er venligst udlånt af Lokalhistorisk Arkiv for Augustenborg og Omegn.

Der er over 60 seværdigheder og hvis du hører alle historier, er den samlede spilletid 2 timer og 23 minutter.

Guiden er også til lokale og besøgende, som gerne vil vide mere om Augustenborg. Du kan bl.a. blive klogere på slottet, palæerne, parken, hertughusene, kunsten, havnen, skoven, naturen, mindesmærker og meget mere. Alt sammen præsenteret i en overskuelig kategoriopdelt menu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Menuen indeholder også et elektronisk kort over området, så du kan finde vej til de mange seværdigheder, parkering, overnatning og spisesteder. Under menupunktet Hjælp, kan du læse, hvordan du gemmer guiden som en web-app på din mobil.

Under det omfattende skrive- og researcharbejde dukkede der nye historier op, men også ny viden. Se det forsvundne tempel på Kaninøen, og tag med på en hemmelig ekspedition til bunden af iskælderen, hvor vi hører om hertugens underjordiske flugtvej. Besøg også vikingeskibet, Sebbe Als, og det glemte fortidsminde Brovold. Guiden dækker hele den gamle bydel, havnen, parken, skoven og det meste af Augustenborgstien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er guiden kun på dansk, men der er planer om at få den oversat til engelsk og tysk.

Vi håber, du vil tage guiden med på mobilen næste gang, du går en tur i vores dejlige område. Guiden bliver markedsført på de sociale medier, på byens turistinformation og via skiltning i byen, og du kan finde den her på Augustenborg Guide .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...