En eftermiddag i lyrikkens tegn

28. september 2020 Kultur

På biblioteket MultiKulturhuset er der  torsdag to arrangementer om lyrik og om Søren Ulrik Thomasens digte. Siden Søren Ulrik Thomsen debuterede med digtsamlingen “City Slang” i 1981, har han været en digter med en stor fanskare blandt både kritikere og læsere.

En af hans fans er den lokale digter Hans Karup. Og det er netop Hans Karup som står for eftermiddagens to arrangementer, hvor man henholdsvis kan høre om Søren Ulrik Thomsens forfatterskab, og prøve kræfter med at skrive lyrik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er gratis at deltage. Man møder bar op klokken 16:30.

Eftermiddagen er delt op i to dele, da man frit kan vælge om man vil deltage i det ene eller i begge arrangementer.

Hans Karup har et særligt forhold til Thomsen:

“Da jeg begyndte at skrive, sendte jeg ind til Hvedekorn. Poul Borum sendte det tilbage i hovedet på mig og skrev, at jeg skulle begynde at læse nogle digte og at jeg kunne starte med Michael Strunge og Søren Ulrik Thomsen, og det gjorde jeg så”, siger Hans Krarup i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg blev meget optaget af begge forfattere. Bagefter skrev jeg en masse og sendte ind til Hvedekorn igen, og de blev antaget. Efter jeg fik udgivet min første digtsamling, skulle jeg læse op på biblioteket, og de spurgte, hvem jeg gerne ville læse op med, og jeg sagde lidt for sjov Søren Ulrik Thomsen”.

“Men det blev virkelighed, og det var en stor oplevelse. Bagefter holdt jeg kontakten med ham, og det foregik ved gammeldags brevskrivning. Min interesse for Søren Ulrik Thomsens forfatterskab er aldrig stoppet, og jeg holder også meget af hans nyeste Rystet spejl”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lyrik med lyrikeren 

Bliv klogere på Søren Ulrik Thomsens forfatterskab, når Hans Karup medbringer nogle af sine yndlingstekster skrevet af Søren Ulrik Thomsen. Han dykker ned i kendetegnende tematikker og Søren Ulrik Thomsens sproglige nærvær, og der vil være eksempler fra både hans klassiske firserlyrik og nyere værker.

Det er klokken 16:30 og fra 17:30 kan du selv prøve kræfter med at skrive lyrik.

Værkstedet er både for dig, der har skuffen fuld af digte, og for dig, som ingen erfaring har, men som har lyst til en ny udfordring.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk