En halv million kroner til Broagerland

26. december 2018 Broager

Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje har netop bevilget en halv million kroner til et pilotprojekt med titlen ”Broagerland 3.0 – pilotprojekt som frilandsby”.

Målet med pilotprojektet er, at gøre hele Broagerland til en ”frilandsby” efter samme koncept som frikommuner opererer under.

Der er fem landsbyer på Broagerland, og fælles for dem er, at de er underlagt regler, som gør det svært at etablere virksomheder og bygge i området. Blandt andet på grund af halvøens geografi.

“Vi er en lille halvø, og vi er blandt andet underlagt reglerne omkring strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen. Det er regler, som stort set gør det umuligt at bygge nyt og etablere virksomheder noget sted på Broagerland, uden man skal søge dispensation. Der er ikke ét sted på halvøen, som ligger mere end tre kilometer fra kysten, siger formanden for landsbylauget SMØL, Ingebeth Clausen, til TV Syd.

De 500.000 kroner fra landdistriktspuljen skal bruges til at beskrive præcist hvilke regler, der forhindrer vækst i landdistrikterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...