En halv million kroner til Broagerland

26. december 2018 Broager

Erhvervsstyrelsens Landdistriktspulje har netop bevilget en halv million kroner til et pilotprojekt med titlen ”Broagerland 3.0 – pilotprojekt som frilandsby”.

Målet med pilotprojektet er, at gøre hele Broagerland til en ”frilandsby” efter samme koncept som frikommuner opererer under.

Der er fem landsbyer på Broagerland, og fælles for dem er, at de er underlagt regler, som gør det svært at etablere virksomheder og bygge i området. Blandt andet på grund af halvøens geografi.

“Vi er en lille halvø, og vi er blandt andet underlagt reglerne omkring strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen. Det er regler, som stort set gør det umuligt at bygge nyt og etablere virksomheder noget sted på Broagerland, uden man skal søge dispensation. Der er ikke ét sted på halvøen, som ligger mere end tre kilometer fra kysten, siger formanden for landsbylauget SMØL, Ingebeth Clausen, til TV Syd.

De 500.000 kroner fra landdistriktspuljen skal bruges til at beskrive præcist hvilke regler, der forhindrer vækst i landdistrikterne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...