En herlig eftermiddag med Miles David i Sønderborghus

4. marts 2020 Kultur

Henning Mankel, Miles Davis, en skrothandler, en chauffør med en gammel Volvo, fire jazzmusikere og en skuespiller.

Umiddelbart en mærkelig konstruktion. Men der er en mening.

Jazz- og teaterinteresserede kan se frem til en spændende og anderledes eftermiddag centreret om jazz-musikeren Miles Davis. Det er en kombineret teaterforestilling og koncert arrangeret i et samarbejde mellem Sønderborg Teaterforening og Sønderborg Jazzclub.

Teaterforestillingen er skrevet af Henning Mankel, verdensberømt forfatter til blandt andet Wallanderbøgerne og en stor elsker af Miles Davis’ musik. Historien bygger på virkelige begivenheder, om mødet mellem jazzlegenden Miles Davis og chaufføren Svein Åge Johansen, der lærer hinanden at kende under en jazzfestival og bliver venner for livet, skriver jazzclubben.

Artiklen fortsætter under annoncen

Miles bliver hentet i lufthavnen af en limousine med chauffør Svein Åge bag rattet. ”Ved du hvem jeg er”, spøger Miles Davis. ”Ja”, svarer Svein Åge. ”Kan du lide min musik”, spørger Miles. ”Nej”, svarer Svein Åge kort og kontant. Det lægger grunden til et livslangt venskab, for her har Miles truffet et menneske, som hverken lyver, lefler eller smigrer, men siger tingene lige ud. .

Henning Mankel lader historien kredse omkring Svein Åges ven skrothandleren Steinar og dennes møde med Miles Davis´ musik ved en legendarisk koncert i Montreux i 1989, der nærmest bliver en åbenbaring for Steinar  og ændrer hans indstilling til livet. Forestillingen bliver således til en fortælling om det lykkelige møde mellem ”den jævne mand” og kunsten. Og samtidig en poetisk, dybt personlig og nuanceret hyldest til kunsten og musikkens kraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Teaterforestillingen varer 80 minutter og herefter er der en times koncert med musik af Miles Davis.

Skuespiller er Hans Henrik Clemensen og jazz-orkestret består af Anders Malta på trompet, Zier Romme Larsen på piano, Cornelia Nilsson på trompet og Rune Fog-Nielsen på bas. Vigga Bro har instrueret teaterforestillingen og Anna Bro har oversat teksten.

Arrangementet foregår på Sønderborghus søndag den 8. marts kl. 15.00.

Der kan købes billetter på sonderborgteaterforening eller ved døren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Post- og pakkebutikken i Borgen lukket fra søndag

18. maj 2022 Erhverv

Søndag den 22. maj er sidste åbningsdag i post- og pakkebutikken Borgen Welcome, i Borgen Shopping. ”Vi har igennem de snart fire år, som postbutikken har været drevet i centret, set en tendens i kundernes ønsker til modtagelse af pakker, som er gået i retning af, at man ønsker, at pakken kan leveres på en […]

Læs mere...