Energieffektiv julebelysning i Sønderborg

20. december 2020 Samfund

Endnu en gang er Sønderborg kommet i julestemning. Dette ses tydeligt, når man begår sig i gadebilledet. Her udsmykker julebelysningen Perlegade, Jernbanegade og Rådhustorvet. Julebelysningen har været en fast del af de kolde måneder i Sønderborg i mange år. Det betyder også, at belysningen over tid er blevet mere energieffektiv.

Sønderborg Handel, som administrerer og arrangerer julebelysningen i Sønderborg fortæller, at der er kommet nyt lys til i år. Der er mere lys og det er LED det hele. Dermed er julebelysningen blevet mere energieffektiv end den tidligere har været. For Sønderborg Handel er det et fokuspunkt, at lyset bruger så lidt strøm som muligt, og dermed udleder mindre CO2.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år er det muligt for sønderborgenserne at støtte julebelysningen. Dette kan gøres ved at købe en julekalender, som Sønderborg Handel står bag. Dermed kan man støtte med 100,- og være med til at lyse Sønderborg midte op.

2020 har på mange måder har været et anderledes år og Sønderborg Handel har ikke haft samme muligheder for at arrangere events. Derfor er der blevet gjort mere ud af udsmykningen til jul, så året alligevel rundes godt af.

”Det er vigtigt, at der bliver tænkt over, hvilken type lys, der bliver brugt, fordi det er med til at mindske den samlede udledning af CO2. At det så kan give god julestemning i byen samtidig, er en stor bonus for os alle. Jeg håber, at borgere og besøgende i Sønderborg nyder lyset, og ønsker en god jul”, siger Axel Nielsen fra Sønderborg Handel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 112, Gråsten

Stor brand i Rinkenæs – politiet advarer imod røgen

3. februar 2023 112

Politiet opfordrer boere i Rinkenæs til at søge indendørs og undgå røgen fra en brændende gård. Brandvæsnet har – på grund af den kraftige blæst – svært ved at få få slukket branden. Fredag omkring klokken 16:30 kørte brandbiler fra Rinkenæs Frivillige Brandværn, Broager Frivillige Brandværn, Gråsten Frivillige Brandværn samt Sønderborg Brand og Redning til […]

Læs mere...