Energistyrelsen truer sløsede energikonsulenter med karantæne

5. december 2014 Erhverv

Der er for mange fejl i de ca. 55.000 energimærkninger af bygninger, der bliver udarbejdet hvert år. For at forbedre kvaliteten strammer Energistyrelsen nu reglerne, så der fra starten af 2015 vil kunne gives karantæne til energimærkningsfirmaer og energikonsulenter, der laver alvorlige eller gentagne fejl i energimærkningerne.by27

Peter Rathje fra ProjectZero rådgiver sønderborgensere om energioptimering i boligerne og for ham er det yderst vigtigt, at energimærket står til troende.

“For ProjectZero er det helt centralt at vi kan stole på mærkningen. Dels betales der for ydelsen og dels er mærket i stigende grad med til at påvirke prissætningen ved salg af ejendom”, siger Peter Rathje til SønderborgNyt.

Peter Rathjes fra ProjectZero  siger, det er yderst vigtigt, ebergimærkningen står til troende.

Peter Rathjes fra ProjectZero siger, det er yderst vigtigt, ebergimærkningen står til troende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er energimærkningsfirmaerne, der har ansvaret for kvaliteten af energimærkningerne, og det er også deres ansvar, at de ansatte energikonsulenter har de fornødne kompetencer til at udføre opgaven. Energistyrelsen vil fremover indskærpe, at energimærkningsfirmaerne skal reagere overfor energi­konsulenter, der sjusker med energimærkningsrapporterne. Sker dette ikke, kan energimærkningsfirmaet få karantæne.

”Det er ikke acceptabelt, at der er alvorlige fejl i hver 8. energimærke. Derfor har vi også sat massivt ind for at få kvaliteten forbedret. Vi skærper nu sanktionerne, så energikonsulenter, der gentagne gange leverer fejlagtige energimærkninger får karantæne. Kvaliteten af energimærkningerne skal hæves, så boligejerne kan have tillid til, at energikonsulenternes rapporter er retvisende”, siger vicedirektør Dorte Nøhr Andersen, Energistyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...