Energiteknologi og iværksættere skal styrke syddansk vækst

21. december 2014 Erhverv

En styrket indsats for vækstiværksættere inden for velfærdsteknologi og en fælles kampagne for at tiltrække kvalificeret arbejdskraft til den syddanske offshore-branche. Det er to af initiativerne i det vækstpartnerskab, som regeringen og Syddansk Vækstforum har indgået fredag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er betydeligt vækstpotentiale inden for bl.a. offshore-branchen i Region Syddanmark, men der mangler kvalificeret arbejdskraft i en række undersektorer. Det sættes der fokus på i vækstaftalen. Samtidig styrkes indsatsen for små og mellemstore produktionsvirksomheder.

Erhvervs- og vækstminister, Henrik Sass Larsen:images

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med vækstpartnerskabet giver vi de syddanske produktionsvirksomheder et løft med et nyt vækstprogram. Det er jeg meget tilfreds med. Vi skal blive bedre til at udnytte de nye muligheder for vækst og job ved avanceret produktion”, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Uddannelses- og forskningsminister, Sofie Carsten Nielsen:

“Offshorebranchen og energibranchen er vigtige sektorer, hvor den fortsatte udvikling og vækst i de kommende år er afhængig af dygtige medarbejdere og et godt samarbejde mellem virksomheder og de offentlige parter. Den nye aftale styrker samarbejdet mellem Region Syddanmark og regeringen i forhold til at rekruttere kvalificeret arbejdskraft til de to sektorer”.
Artiklen fortsætter under annoncen

Syddansk Vækstforum er tilfredse

Carl Holst, regionsformand og formand for Syddansk Vækstforum:images (1)

“Vores virksomheder inden for offshore og energieffektivisering har hårdt brug for specialiseret og kvalificeret arbejdskraft, så de kan fortsætte væksten og skabe endnu flere arbejdspladser. Så jeg er glad for aftalen her, som sikrer, at regeringen og Syddanmark sammen gør en ekstra indsats for at skaffe den arbejdskraft, der er brug for. Og så glæder det mig, at regeringen bakker op om den syddanske indsats for at tiltrække vækstiværksættere, så vi kan få skabt nye store virksomheder “.
Artiklen fortsætter under annoncen

Han glæder sig også over, at aftalen styrker arbejdet med at skabe en sammenhængende dansk-tysk grænseregion.

“Det er især vigtigt, når vi snakker videregående uddannelser. Og med aftalen her har regeringen givet håndslag på, at den vil hjælpe med at fjerne de barrierer, der hindrer værdifuld kompetenceudvikling hen over grænsen”.
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...