Enestående maleriudstilling i Sønderborg Slot

3. oktober 2019 Kultur

Sønderborg Slot slår den 11. oktober dørene op for en enestående udstilling med maleren Hans Horn, der fortæller om et liv præget af krig og traumer gennem en hidtil ukendt samling af kunstværker.

Tyskfødte Hans Horn voksede op i Kiel og blev ufrivilligt indlemmet i Anden Verdenskrig og sendt til Østfronten – først som soldat og siden som militærlæge. Hans fortælling handler om at blive reduceret fra et menneske til et nummer, om angst og om at se lidelse og død overalt – men også om at finde kærligheden midt i et helvede og få et liv som læge i Danmark på den anden side af krigen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Horns død efterlod han sig et stort upubliceret erindringsværk med denne fortælling og en endnu større samling af malerier og arbejder på papir. Et udvalg af dette kunstneriske arbejde bliver vist i udstillingen og bevæger sig fra finurlige, næsten surrealistiske motivverdener over i ekspressive skildringer af krig, religion og menneske. Horn var en ekspressiv maler. Han krængede vrangen ud på sig selv og overførte den til papir og lærred. Kunsten kan derfor ses som et terapeutisk rum for det traume, der havde sat sig i Horn under Anden Verdenskrig.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hans Horns kunst og liv er uadskillelige. Kunsten afspejler hans liv og hans indre dæmoner. Og ligesom hans erindringsværk illustrerer kunsten også hans fortælling på en både sarkastisk, fængende og grusom måde”, fortæller museumsinspektør Søs Bech Ladefoged i en pressemeddelelse.

Udstillingen bliver vist på Sønderborg Slot i perioden 11. oktober til 15. marts.

Den officielle åbning finder sted på Sønderborg Slot den 15. oktober kl. 15-17 med åbningstale ved historiker, journalist og forfatter Tom Buk-Swienty, der har taget Hans Horns fortælling op i bogen Det ensomme hjerte.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...