Entreprenører og forskerspirer hyldes i Universe

28. april 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Fredag er der finale i Region Syddanmarks store elevkonkurrence, Talentvækst Syddanmark. 26 hold står klar til at præsentere deres forretnings- og forskningsideer i kampen om tre skræddersyede konsulentforløb, der skal forvandle god idé til god forretning eller banebrydende forskning.

Artiklen fortsætter under annoncen

En opvaskemaskine, der kun skal tilsluttes vandhanen. En lerkrukke, der fungerer som strømfrit køleskab i tredjeverdenslande. Eller hvad med en robotarm, som styres ved hjælp af hjernebølger eller et enzym og fjerner tatoveringer uden laser og operation. Ideerne i elevkonkurrencen, Talentvækst Syddanmark, har holdt et skræmmende højt niveau. Fredag danner oplevelsesparken Universe rammen om finalen, hvor den mest konkurrencedygtige og innovative idé skal kåres.Universe

Artiklen fortsætter under annoncen

– Flere af idéerne har potentiale til at konkurrere på markedsvilkår og gøre en reel forskel i verden. Andre har et stærkt forskningsmæssigt potentiale, hvor vi får lagt nye lag på vores viden om naturvidenskab og teknik. Og ophavsmændene er altså unge på 14-18 år. Det er imponerende at være vidne til den kreativitet og det drive, som de unge lægger for dagen, fortæller Pia Bech Matthiesen, CEO i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra idé til forretning

Finalen er kulminationen på et længere konkurrenceforløb. Her har mere end 3600 elever fra folkeskoler og ungdomsuddannelser i hele Syddanmark præsenteret 336 vidt forskellige ideer inden for områder som sundhedsinnovation, oplevelsesøkonomi og vedvarende energi. I finalen dyster 26 spændende projekter om tre mentorforløb, hvor projektgrupperne kan få hjælp og sparring, som kan hjælpe produktideen eller forskningsprojektet videre. Samlet værdi 50.000 kr.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har en benhård jury til vurdere projekternes potentiale, så deltagerne skal argumentere godt for deres sag. Det er ikke nok at have en god ide, hvis ikke den kan føres ud i livet, forklarer Pia Bech Mathiesen og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

– De vindende projekter får så mulighed for at få professionel coaching og vejledning fra de helt rigtige eksperter, så de kan forme en forretningsmodel rundt om de geniale tanker.

National opmærksomhed giver fint besøg

De mange gode ideer har allerede nu medvirket til at sætte Syddanmark på landkortet. Til finalen kan de håbefulde elever således se frem til at få fint besøg fra blandt andet Danmarks tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen og bestyrelsesformand i Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Selvom Universe er en turistattraktion, var det for Pia Bech Mathiesen logisk, at oplevelsesparken indtog en hovedrolle i det tværgående samarbejde, som udgør Talentvækst Syddanmark.

– Som organisation er vi er dybt forankrede i det syddanske, og vores formål som non-profit organisation er netop at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Med denne konkurrence hylder vi kreativitet og opmuntrer unge til at følge deres indre iværksætter, siger Pia Bech Mathiesen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Sidst i oktober synger Medina ved en dinnerkoncert i Sergenten

2. oktober 2022 Erhverv

Velkommen til Medina, sangerinden, Medina, er Danmarks sangfugl og ukronede popdronning og den 29. oktober er hun på scenen til en dinnerkoncert i Sergenten på Sønderborg Kaserne. Til dinnerkoncerten byder Jesper Koch og hans stab på en tre-retters menu med buffet som hovedret og der er vand og vin ad libitum under middagen. Efter koncerten […]

Læs mere...