Erhvervskonference bekræftede at den grønne omstilling haster

15. januar 2019 Samfund

Sønderborg Teater dannede mandag rammen om erhvervskonferencen ’Klima & Bright Green Business’, hvor klimaet blev diskuteret med fokus på, hvilke klimaudfordringer verden står overfor og hvilke løsninger der skal anvendes.

Omkring 200 gæstede konferencen, hvor en lang række eksperter, organisationer, virksomheder og politikere gav hver deres bud på det nødvendige arbejde med den grønne omstilling – både i et lokalt og et globalt perspektiv.

Borgmesteren: Vi kan ikke vente længere

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen bød velkommen og slog fast, at det er tid til handling:

”Vi kender alle udfordringerne, vi ved, hvad der skal til og vi kan derfor ikke tillade os at vente længere. I Sønderborg tager vi problemerne alvorligt og skaber samtidig grønne jobs og mange flere jobs er i vente, hvis de rigtige indsatser igangsættes fremadrettet”, sagde borgmester Erik Lauritzen, der også slog fast, at der er god forretning i den grønne omstilling.

Erhvervslivet: Sønderborg er et powercenter indenfor klimateknologi

Artiklen fortsætter under annoncen

Kim Fausing, koncernchef hos Danfoss A/S, fortalte på konferencen om, hvordan Danfoss bidrager til klimaomstillingen globalt og hvordan Danfoss sikrer sit klimaudsyn og sine fremtidige kompetencer.

”Sønderborg har udviklet sig til et powercenter indenfor klimateknologi og vi får årligt besøg af cirka 200 delegationer, som kommer til Sønderborg, for at se vores teknologier og løsninger. Sønderborgs ProjectZero er vi derfor store tilhængere af, fordi det er et forgangsprojekt, som er med til at transformere vores by”, sagde Kim Fausing til SønderborgNYT efter konferencen.

Finansministeren: Markedet skal styre teknologierne – ikke politikerne

Finansminister Kristian Jensen fortalte om regeringens vision for et Grønt Danmark som et demonstratorium for verdens byer og lande – og slog samtidig et slag for, at det er markedskræfterne, der skal styre, hvilke energiteknologier der skal bruges.

”Mange års energipolitik har taget udgangspunkt i, hvilken energiteknologi politikerne blev rådet til var bedst. Det har vi ændret på, så i dag er det markedskræfterne, der bestemmer, hvilke teknologier der skal benyttes og har konkret betydet, at vi har fået seks gange mere vedvarende energi for de samme penge”, sagde finansminister Kristian Jensen og opfordrede samtidig danske virksomheder til at skabe grøn innovation sådan som en række Sønderborg-virksomheder gør med stor succes.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klimakonferencen var arrangeret af ProjectZero og SLTV.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...