Erhvervsservice: Rigtigt meget går den rigtige vej

21. marts 2018 Erhverv

SønderborgNYT har fået et kig på de forskellige områder, hvor det er muligt at tjekke tilfredsheden med den kommunale erhvervsservice – og med tilfredshedstjekket i marts i år, så går det glimrende i kommunen.

For 90 procent af sagerne lever Sønderborg Kommune op til servicemålsaftalen mellem KL og regeringen.

Den gennemsnitlige nettosagsbehandlingstid er aktuelt 16 dage, hvilket er sagsbehandlingstiden, når en sag er fuldt oplyst – det tog 20 dage i 2017.

Mere service

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommunes Erhvervsservice har man følgende mål i forbindelse med sagsbehandlingen: Man bliver tilknyttet én erhvervskonsulent/kontaktperson, som ringer til borgeren/virksomheden inden for 22 timer efter henvendelsen og aftaler møde med vedkommende.

Der vendes tilbage med forventet sagsforløb, behov for dokumentation m.m. indenfor syv hverdage. De lokale servicemål for private byggesager er 15 dage.

Tilfredshedsmåling

Siden 2017 er der udsendt spørgeskema om tilfredshed til alle, som har været i kontakt med Erhvervsservice i forbindelse med sagsbehandling. Aktuelt er tilfredsheden på 95 procent, som er enten tilfredse eller meget tilfredse med serviceniveauet, mens 85 procent forstod sagens afgørelse og begrundelse i høj eller meget høj grad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbudsområdet

Der er lavet en udbudsguide.

Virksomhederne er inddraget for at dele viden om udbudsprocesser med andre virksomheder og give input til kommunen. Der er afholdt undervisningsdage for vores lokale virksomheder, hvor de har modtaget undervisning i udbudsreglerne, proces og krav ved en udbudsekspert.

Byggesagsgebyrer

Byggesagsgebyrerne udfases over de næste to år. I 2018 halveres gebyret og i 2019 bortfalder det helt.

Garantistillelse

For at skabe bedre rammevilkår for mindre virksomheder, har Sønderborg Kommune indført en bagatelgrænse for garantistillelse på 75.000.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved opgaver under 500.000 kr. skal der ikke stilles sikkerhed.

Kilde: Sønderborg Erhvervsservice.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...