Erhvervsudvalget afviser at kommunen overtager De Sønderjyske Huse

30. november 2017 Erhverv

Det Sønderjyske Hus er blevet større end det egentlig var planlagt – og nu vil Vækstrådet, der stod for oprettelsen af Det Sønderjyske Hus af med lejekontrakten.

Men Erhvervsudvalget har onsdag vurderet, at Vækstrådet ikke bare kan give kommunen rollen som erhvervsudlejer.

“Udvalget afviser at Sønderborg Kommune overtager lejemålene for De Sønderjyske Huse fra Sønderborg Vækstråd”, skriver Erhvervsudvalget i referatet.

Den oprindelige tanke var at huse Det Sønderjyske Hus i det tidligere H&M i Perlegade. Den positive interesse og udvikling betød imidlertid, at bygningen ikke længere var stor nok til at realisere projektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor blev det besluttet også at leje bygningen Perlegade 48-50 på den anden side af gaden i projektet, som dermed blev til ”De Sønderjyske Huse”.

Sønderborg Vækstråd har på baggrund af drøftelser i bestyrelsen om Vækstrådets strategiproces for 2017 meddelt, at Vækstrådet ønsker at komme ud af lejekontrakterne for De Sønderjyske Huse og  overdrage rollen som udlejer til Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...