Erik Lauritzen: Lysabild Børneunivers – en succes der skal leve

8. august 2019 Samfund

De seneste dage har debatten raset om børneuniverset i Lysabild og det får nu borgmester Erik Lauritzen til at slå fast: Nej vi står ikke overfor en skolelukning i Lysabild.

Det skriver borgmesteren torsdag aften til SønderborgNYT:

De seneste dage har der været en del kraftige reaktioner på, at skolechefen i Sønderborg Kommune har løst en akut ledelsesudfordring ved at konstituere lederen fra Lysabild Børneunivers til at tage sig af ledelsen på Nørreskovskolen i Guderup. Der er der ikke noget odiøst i.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er faktisk sket i flere tilfælde, at forvaltningen har måtte gøre noget lignende for at sikre driften af vort samlede kommunale skolevæsen fordi vi skal have hver og én af vore enheder til at fungere – hver dag.

Det er blevet antydet at der skulle ‘være bagtanker’ fra politisk hold og spørgsmålet er blevet stillet: Står vi overfor en skolelukning i Lysabild?

Jeg kan svare klart og tydeligt:

Der er ingen politiske bagtanker!

Der er mig bekendt ingen partier i byrådet, der har overvejelser om skolelukninger og jeg kan for mit eget vedkommende – og på vegne af Socialdemokratiet – sige, at netop børneuniverserne jo er vores bud på, hvordan vi sikrer de nuværende skoler og pasningstilbud i de mindre lokalsamfund, skriver borgmester Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan har det været for os – også dengang andre partier lukkede en række mindre skoler i kommunen – og sådan det er det stadigvæk. Jeg betragter Lysabild Børneunivers som beviset på, at modellen er en af løsningerne, når børnetallet falder i de mindre lokalsamfund.

Jeg betragter de etablerede børneuniverser – og ikke mindst Lysabild – som en klar succes og jeg håber hermed at kunne berolige borgerne på Sydals med et klart og tydeligt:

Nej vi står ikke foran en skolelukning. Der er politisk bred og stor opbakning til børneuniverset i Lysabild.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...