Erik Lauritzen: Udflytningen af statslige arbejdspladser giver en bedre tro på fremtiden

17. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

Klokken 13 i dag får ca. 1800 statslige medarbejdere i hovedstaden at vide, at deres arbejdsplads skal flyttes til en anden del af landet. Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde der præsenterer anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser på et pressemøde.

Første runde førte blandt andet til, at Landbrugsstyrelsen flyttede til Augustenborg og flere af de byer, der har fået en del af de statslige arbejdspladser, er ikke i tvivl. Udflytningen har været en stor gevinst, også i Sønderborg, hvor en stor del af byens arbejdsløse HK’ere er blevet ansat i Landsbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Der er ingen tvivl om, at det har givet en endnu bedre tro på fremtiden. Det betyder noget med de her arbejdspladser”, siger Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen til TV 2.

Og mon ikke der følges med på Sønderborg Rådhus klokken 13, når det bliver offentliggjort, hvilke styrelsen der skal flytte til provision. Sønderborg Kommune arbejder blandt andet for at få Energistyrelsen til kommunen, herunder styrelser inden for teknologisk udvikling, innovation, erhverv, miljø, klima, viden og læringsmiljø. Og Sønderborg Kommune har allerede nævnt flere konkrete bygninger, hvis det bliver aktuelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var kun få medarbejdere, som flyttede med Landbrugsstyrelsen fra indre København til Augustenborg og derfor har Sønderborg Kommune investeret både tid, tanker og økonomi i at opkvalificere særligt kommunens ledige HK’er, blandt andet med et målrettet kursus for kommunens ledige, fortæller jobcenterchef Anne Kirk til TV 2.

142 ledige deltog i kurset, 117 har fået job, og over halvdelen af dem kunne efterfølgende skifte understøttelse ud med en lønseddel fra netop Landbrugsstyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ledighedsprocenten i Sønderborg er nu lavere end landsgennemsnittet.