Erling Duus: Sønderborg har opnået et bedre ry blandt virksomhederne

04. september Politik

Virksomhederne i Sønderborg er blevet meget mere tilfredse med den service og de forhold, som kommunen byder dem. Alene fra sidste år er der tale om en fremgang på 26 pladser i DI’s årlige erhvervsklimaundersøgelse af kommunerne. Især bliver Sønderborg belønnet for et bedre image.

Forrige år var Sønderborg den kommune i Danmark, som var mindst erhvervsvenlig. Men det har kommunen vendt. Sidste år rykkede Sønderborg Kommune ti pladser frem i DI’s undersøgelse. I år cementerer kommunen fremgangen med yderligere 26 pladser, så Sønderborg lander på en 60. plads blandt alle landets kommuner.

“Det er dejligt at se, at Sønderborg har opnået et bedre ry blandt virksomhederne. Især ser virksomhederne nu langt mere positivt på kommunens image og evne til at tiltrække og fastholde nye virksomheder og borgere, siger formand for DI Sønderjylland Erling Duus i en pressemeddelelse.

Også når det gælder virksomhedernes adgang til nye medarbejdere, får kommunen en bedre vurdering med på vejen. Her rykker Sønderborg 15 pladser frem sammenlignet med sidste år.

“Vores undersøgelse viser, at adgangen til nye dygtige medarbejdere er det område, som ubetinget får mest opmærksomhed fra vores virksomheder. Lige knap halvdelen svarer, at det er dét område, kommunen bør prioritere, hvis virksomhederne skal kunne vokse. Og det ser ud til, at det i høj grad er lykkes for kommunen at komme det ønske i møde”, siger Erling Duus.

Erling Duus peger på åbningen af Sønderborg Kommunes Erhvervsservice i april som én af årsagerne til, at virksomhederne kvitterer mere positivt i år.

“Politikere og embedsmænd i Sønderborg har vist, at de vil have virksomhederne i direkte tale med åbningen af Erhvervsservice på Rådhustorvet. Så uanset om man vil udvide sin produktionshal eller vide mere om kloakering, er det blevet lettere at finde den rigtige rådgiver og få svar hurtigt og effektivt”, siger formanden for DI Sønderjylland.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...