Eskild Ebbesen: Vælger du noget nyt til så skal du vælge andet fra

17. juni 2019 Kultur

Der er rigtigt mange, der har hørt om Danmarks Guld-firer, som reode den ene medalje efter den anden hjem til Danmark. Både ved OL-stævner og ved Verdensmesterskaber.

Mandag aften var Eskild Ebbesen fra Guld-fireren i Sønderborg, hvor han skulle fortælle om det med at være vinder til de mange deltagere i Vi Cykler til Arbejde.

I Sønderborg er der en kvinde, som kan have haft legende let ved at følge og forstå de ting, som Eskild Ebbesen sagde – og det er Gitte Wollf. Hun er tidligere landholdsroer og derfor har været på træningslejre sammen aftenens foredragsholder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg var landsholdsroer i ’90er og det var Eskild Ebbesen også”, sagde Gitte Wolff til SønderborgNYT. Inden foredraget var hun et hurtigt smut på scenen for at vise sin ‘landsholdskollega’ billeder fra den tid.

Fem OL-medaljer

Guld-fireren vandt hele 5 OL-medaljer og Eskild Ebbesen var med alle gange.

“Det var jo fantastisk og det var fedt at stå på sejrsskamlen – især øverst”, sagde den tidligere roer.

“Da vi kom hjem fra OL var der masser af presse i lufthavnen, men man bliver altså ikke kendt. Det gjorde jeg derimod, da jeg var med i Vild med Dans – og jeg oplevede blandt andet en ældre dame stoppe mig og sige, jeg gjorde det godt i tv. Hun sagde også, hun ikke vidste, jeg også roede”, sagde Eskild Ebbesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eskild Ebbesen afslørede, hvorfor han kom med i Vild med Dans ved at vise Guld-firerens vinderliste.

“Havde jeg ikke været med til alt det her først, så havde jeg ikke kvalificeret mig til Vild med Dans”, sagde han.

Tankegangen hos en vinder 

“Vindermentalitet er også at vælge sine kampe med omhu – og det er vigtigt at huske på, at vælger du noget nyt til, så skal du vælge noget andet fra. Sætter man nye skibe i søen uden at tage andre op, så sejler de alle uden styrmand”, sagde Eskild Ebbesen. Når de vigtige skibe skal sejle i et farvand, der er fyldt med skibe uden styrmænd, så lykkes turen næppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det kan man især lære af i kommunerne rundt omkring, hvor der jævnligt sættes nye ting i gang – uden at man stopper noget af alt det, der allerede er i gang”.

Lyt til vinderne

“Mange af Jer synes sikkert, at I allerede er vindertyper – og hører i et foredrag om det at ville vinde, så sidder i og sætter flueben ved alt det, som i allerede ved. Men sådan bliver man ikke en vinder”, sagde Eskild Ebbesen.

“Men kommer man her i aften og nyder samværet og grillmaden og skal høre ham roeren – og tænker, hvordan noget af det, som han siger, kan passes ind i ens eget liv, så har man en chance for at lykkes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og uanset hvad det er, man vil være rigtigt god til, så skal man hele tiden blive bedre”, sagde Eskild Ebbesen blandt meget andet.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Politik, Sønderborg

Ingen skøjtebane denne vinter

5. oktober 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. Tirsdag har Teknik-, By- og Boligudvalget besluttet, at Skøjtebanen ikke åbnes denne vinter. “Ligesom man gør næsten alle andre steder i landet, er […]

Læs mere...