Et praktikantforløb i Universe gi’r masser af selvtillid og arbejdsidentitet

2. august 2019 Erhverv

Igen i år er en gruppe af borgere i den beskyttede beskæftigelse i Sønderborg Kommune blevet tilbudt at kunne deltage i oplevelsespraktik i Universe.

Oplevelsespraktikken er et tilbud til de borgere, der har lyst og mod på at deltage, skriver Universe i en pressemeddelelse.

Praktikken indebærer, at den enkelte borger får små, individuelt tilpassede arbejdsopgaver på en tre dages arbejdsuge. Her bidrager de sammen med alle de andre Universe-medarbejdere til gæsternes samlede oplevelser i parken.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som pædagogisk tovholder er det en utrolig fagligt givende oplevelse at være i Universe med praktikanterne. Jeg har fået input til, hvordan vi i den beskyttede beskæftigelse kan øge borgernes arbejdsglæde og arbejdsidentitet for dem, der ikke kan se sig selv udenfor SAABU. For nogle af kandidaterne åbner der sig en helt ny ”verden” uden for værkstedets trygge rammer. Oplevelsespraktik i Universe har således ført til, at nogle er blevet motiverede til at komme i skånejob eller andre jobs”, siger Mai-Britt, pædagog ved SAABU.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at kunne deltage i praktikken skal borgerne skrive en ansøgning og deltage i en samtale.

Der er flere, der søger år efter år, og i denne sæson består holdet i Universe af fem gengangere og fem nye deltagere.

Inden den endelige praktik skal de kandidater, der er kommet med videre efter samtalerne, først bestå et 14 dages forløb i SAABU med afsluttende workshop på Universe.

Workshoppen er en miniudgave af den workshop, som alle andre ansøgere skal igennem, inden man får et sæsonjob i parken. Der er tale om samarbejdsøvelser, service i Universe, rammer og regler og en masse gode udfordringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

På workshoppen ses det tydeligt, hvad det gør ved kandidaterne, når de skal prøve det grønne Universe-tøj på og få taget et billede til personalekortet.

Det at være på en rigtig arbejdsplads, med regler som ingen mobiltelefon, faste pauser, altid at skulle yde god service overfor gæsterne, giver selvtillid og arbejdsidentitet.

“Det giver noget for vores medarbejdere at skulle navigere i og arbejde sammen med oplevelsespraktikanter med andre forudsætninger. Det er med til at udvikle os alle. Og når de kommer glædestrålende og fortæller om deres arbejdsopgaver, kan man tydeligt mærke deres stolthed. Det gør os alle i Universe vildt glade at se deres udvikling og begejstring for at være en del af vores team. Vi har et rigtigt godt samarbejde med SAABU, og vi vil gerne igen være med til at styrke oplevelsespraktikanternes oplevelse af deres egne ressourcer, og hvad de kan bidrage med på en arbejdsplads”, siger Bodil Agnete, HR- & administrationschef i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Coronasmittede er igen steget

27. oktober 2021 COVID-19

I Sønderborg Kommune er der lige nu 67 personer, som gennem den seneste uge er smittet med Corona.Forleden sagde sundhedschef Michael Skriver til SønderborgNYT: Han har endnu ikke set tallene fra mandag. “Det er i Sønderborg, som det er andre steder. Antallet af smittede stiger og det er ikke overraskende”. Genåbningen af samfundet har ikke […]

Læs mere...