EU-debatten kommer til Sønderborg

18. januar 2019 Samfund

Hvad betyder EU egentlig for både unge og ældre danskere? Det er et af de spørgsmål, som ’Vi Vil Europa’ vil sætte fokus på, når de inviterer til to EU-debatter i Sønderborg mandag den 21. januar.

Debatterne skal varme op til næste års valg til Europa-Parlamentet, som finder sted den 26. maj. Den første finder sted på Idrætshøjskolen i Sønderborg, hvor eleverne får chancen for at fortælle politikerne, hvordan de mener, at Europas fremtid skal udformes.

Om eftermiddagen når panelet også forbi Alsion til arrangementet ’Et europæisk forsvar – skal Danmark være med?’. Debatten er åben for alle og finder sted klokken 16.30-18.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Panelet af kandidater til Europa-Parlamentsvalget bestående af Linea Søgaard-Lidell (V), Karin Rohr Genz (Å), Lasse Holm-Grønning (S), Alexander Bjørn Jensen (RV) og spidskandidat Pernille Weiss (K). Europabevægelsens formand Stine Bosse deltager også i panelet.

Temaerne bliver alt fra Brexit til sundhed. Dermed får publikum chancen for at blive helt opdateret på EU og stille sine spørgsmål direkte til de politikere, som kommer til at stå øverst på stemmesedlen i maj.

Debatterne er arrangeret af initiativet ’Vi Vil Europa’, der er skabt af et bredt netværk af politiske partier på tværs af fløjene, faglige organisationer og NGO’erne. Formålet med initiativet er at få EU-debatten ud til alle danskere og helt ind i de danske hjem.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk