EU: Fede mennesker skal ikke have særlig beskyttelse

18. december 2014 Erhverv

EU-Domstolen har afgjort, at overvægtige ikke er særligt beskyttet mod at blive fyret fra deres job. Kun hvis fedmen er så udtalt, at det er et handicap. Det skriver Ritzau.

Domstolen konkluderer torsdag kort efter klokken 10 i sagen om den danske dagplejer Karsten Kaltoft, at EU-retten ikke fastsætter et generelt princip om forbud mod forskelsbehandling på grund af fedme i sig selv med hensyn til beskæftigelse og erhverv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Domstolen konkluderer samtidig, at fedme er omfattet af begrebet “handicap”, når “fedmen på visse betingelser hindrer den berørte person i fuldt og effektivt at deltage i arbejdslivet på lige fod med andre arbejdstagere”.

Artiklen fortsætter under annoncen

EU-Domstolen har taget sagen op på baggrund af en sag om den danske dagplejer Karsten Kaltoft, som i næsten 15 år var ansat som dagplejer i Billund Kommune, men hævder, at hans overvægt fik ham fyret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...