EU og kommuner tolker badevandskvalitet forskelligt

24. juli 2015 Augustenborg

Flere kommuner skilter på deres hjemmesider med fint badevand, men i realiteten er det beskidt, skriver Politiken.

Ved 16 strande er badevandskvaliteten ringe ifølge EU-reglerne, og så skal man ifølge Naturstyrelsen indføre badeforbud eller fraråde badning på strande.aug

Artiklen fortsætter under annoncen

Et lokalt eksempel er Augustenborg Fjord i Sønderborg Kommune, hvor badevandskvaliteten på stranden ved Madeskoven har karakteren “god”.

Det havde den også i 2014 og 2013 står der i badevandsprofilen.

Målingerne af vandkvaliteten ser da også pæne ud både i 2013, 2014 og 2015, men på Naturstyrelsens oversigt over det danske badevand har strandens badevand bundkarakteren “ringe” fire år i træk.

Ifølge kontorchef i Naturstyrelsen Inger Bergmann skal kommunen indføre badeforbud eller fraråde badning på en strand, der er klassificeret som ’ringe’. Der er dog et vist rum for kommunalt skøn.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis kommunen træffer passende foranstaltninger for at forebygge forureningen, eller hvis de ved, at det kun er en kortvarig forurening, der har givet en dårlig karakter, kan badeforbuddet eller rådet om ikke at bade være af kortere varighed”, siger hun til avisen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 112, Sønderborg

Politiet hilste på cyklisterne gågaden

27. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag kom der, helt som der plejer, adskillige mennesker cyklende i gågaden. Men i eftermiddag stod politiet klar og de fik fat på flere af cyklisterne, som blev noteret. “Og kommer der varevogne eller andre biler, så snupper vi også dem”, sagde en af betjentene til SønderborgNYT. Der må køres varer til butikkerne frem […]

Læs mere...