EU-politikere med AlsFynBroens komité

25. februar 2020 Augustenborg

I AlsFynBroens komité er der folketingspolitikere, regionalpolitikere og kommunalpolitikere. Og nu også europaparlamentarikere.

Socialdemokratiske Christel Schaldemose og konservative Pernille Weiss er nemlig nye komitémedlemmer. Begge bor de på Fyn og var ved europaparlamentsvalget i 2019 opstillet i Fyns Storkreds.

”AlsFynBroen er et interessant projekt som vil rykke Fyn meget tættere på Tyskland og for alvor vil åbne det frugtbare naboskab mellem Danmark og Tyskland op – og ikke mindst trække Danmark endnu længere ind i det indre marked”, siger Pernille Weiss i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med AlsFynbroen kan vi sikre, at hele regionen kommer tættere på Europa, og fynboerne vil få en markant nemmere adgang til kontinentet. Det er godt både for private rejsende og for erhvervslivet, og en fast forbindelse vil også være god for regionens sammenhængskraft. Als og Sønderjylland kan invitere fynboerne på besøg uden at skulle bekymre sig om trafikprop i trekantområdet, mens de selv vil kunne spare rigtig meget tid på at komme til Fyn og Østdanmark”, siger Christel Schaldemose.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viser AlsFynBroens internationale perspektiv

I AlsFynBroens styregruppe er de glade for at kunne byde Christel Schaldemose og Pernille Weiss velkommen i komitéen.

”At Pernille og Christel nu er en del af vores projekt viser, at AlsFynBroen også har et internationalt perspektiv, fordi en fast forbindelse vil bringe Fyn og i særdeleshed Sydfyn tættere på Tyskland og resten af Europa – med alt hvad det kan få af positiv betydning for turisme, erhvervssamarbejde og eksportmuligheder,” siger Hans Stavnsager, borgmester i Faaborg-Midtfyn, på vegne af AlsFynBroens styregruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk