EU støtter nyt ZERO-projekt

14. januar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Nyt EU-projekt skal skabe vækst i byggebranchen. Sønderborgs ProjectZero og Cleantech-klyngen CLEAN er med i et nyt EU-projekt, der skal gøre det mere enkelt for boligejere at få energirenoveret deres hus. Målet er at skabe vækst hos virksomhederne i branchen og samtidig nedbringe CO2-udledningen.

EU støtter projektet med over 15 mio. kr.zero4

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag er det muligt at renovere sit hus, så CO2-udledningen nærmer sig nul, men kun de færreste boligejere, ejer- og boligforeninger får det gjort. Det kan være svært at overskue mulighederne:

Hvor omfattende er det?

Hvor store er fordelene?

Hvordan kan det finansieres?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan også være svært at finde den virksomhed, som giver overblikket, leverer hele løsningen og tager ansvar for, at boligen realiserer den ønskede energibesparelse.zero1

Derfor er Sønderborgs ProjectZero og Cleantech-klyngen CLEAN gået sammen med Aalborg Universitet og en række udenlandske partnere om at udvikle en pakkeløsning til boligejerne. Et enkelt system, hvor man med relativt få oplysninger om bygningen samt ønskerne til energiforbedringer som resultat får et skræddersyet tilbud på hele energirenoveringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er fokus på såkaldte “dybe renoveringer”, hvor målet er at nedbringe bygningernes CO2-udslip med op til 50-80 procent”, fortæller direktør Peter Rathje, ProjectZero, i en pressemeddelelse.

Læs mere HER

28. februar 2024 Sønderborg, Frivillige

Unge ensomme kan få hjælp af andre unge

28. februar 2024 Sønderborg

Vi er nødvendige, fordi der er rigtigt mange unge i Sønderborg, som er ensomme. Og det bliver ikke lettere at håndtere, når ensomhed blandt unge er et tabu, siger tre unge kvinder, som er frivillige i foreningen Ventilen, Ven-til-en, der holder til i Mejeriet. “Når der er ensomme unge, der hører om os, så går […]

Læs mere...