EU støtter nyt ZERO-projekt

14. januar 2015 Erhverv

Nyt EU-projekt skal skabe vækst i byggebranchen. Sønderborgs ProjectZero og Cleantech-klyngen CLEAN er med i et nyt EU-projekt, der skal gøre det mere enkelt for boligejere at få energirenoveret deres hus. Målet er at skabe vækst hos virksomhederne i branchen og samtidig nedbringe CO2-udledningen.

EU støtter projektet med over 15 mio. kr.zero4

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag er det muligt at renovere sit hus, så CO2-udledningen nærmer sig nul, men kun de færreste boligejere, ejer- og boligforeninger får det gjort. Det kan være svært at overskue mulighederne:

Hvor omfattende er det?

Hvor store er fordelene?

Hvordan kan det finansieres?

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan også være svært at finde den virksomhed, som giver overblikket, leverer hele løsningen og tager ansvar for, at boligen realiserer den ønskede energibesparelse.zero1

Derfor er Sønderborgs ProjectZero og Cleantech-klyngen CLEAN gået sammen med Aalborg Universitet og en række udenlandske partnere om at udvikle en pakkeløsning til boligejerne. Et enkelt system, hvor man med relativt få oplysninger om bygningen samt ønskerne til energiforbedringer som resultat får et skræddersyet tilbud på hele energirenoveringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er fokus på såkaldte “dybe renoveringer”, hvor målet er at nedbringe bygningernes CO2-udslip med op til 50-80 procent”, fortæller direktør Peter Rathje, ProjectZero, i en pressemeddelelse.

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...