EUC-elev udgiver hip-hop-musik

26. oktober 2018 Kultur

Af Martin Jakobsen

I Sønderborg har Peter Aagaard alias Young Års bevist, at man kan, hvis man vil og at man nødvendigvis ikke behøver, at komme fra en storby.

Peter Aagaard er kun 17 år og har udgivet sit tre hip hop numre inklusiv en musikvideo. Det hele har han produceret i sit eget studie.

Peter Aagaard startede for tre år siden med sit eget studie og havde ingen intention om, at udgive noget.

Det var for sjov og lidt den nørdede tilgang til teknikken. For legens og lydens skyld.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den første udgivelse er også om at have det sjovt og den anden udgivelse handler om hans venner.

Den tredje udgivelse “Brother” er den, der har sat skub i det hele.

Faderen døde

Det er en hyldest til faderen som er gået bort.

“Teksten blev først reel da en vens far døde og det var en måde, at bearbejde sorgen efter min egen fars død  på”, siger Peter Aagaard .

En rørende gestus over faderen som står ham meget nær, men sandelig også overfor vennens og faren. Sangen “Brother” har et lyttertal på ca. 15000 på soundcloud  og det har givet grobund for hvad Peter Aagaard vil i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Aagaard,  en ung voksen med ryggrad og en holdning, han kan være stolt af. Han siger nej til stoffer og vil først færdige gøre sin uddannelse, inden han giver musikken fuld fokus. Han er i gang på EUC som elektronikfagmekaniker.

Han har formået, at fjerne sig fra en løbebane med stoffer og kriminialitet.

Efterskole rettede kursen ind

Ved at tage på Frøslev Efterskole efter 8. klasse og tage sin 9. klasse-eksamen der. På efterskolen har han fået nye venner og fået rettet op på sin disciplin og holdning. Og også styrket sin hobby, som er musik .

Artiklen fortsætter under annoncen

Han har spillet trommer siden han var ni år.

Der fik han et trommesæt af faderen og siden er det også blevet til guitar og klaver. Så det elementære som takten har han på rygraden.

Udover hans klare intention om, hvad der er godt og skidt, så er Peter Aagaard en ung mand,som så mange andre.  Han er glad , har sunde hobbies en kæreste. Bedst af alt er, at han ved, at han skal arbejde for at opnå noget . Og det gør Peter Aagaard alias Young Års.

Du kan høre sangen Brothers HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...