EUC Syd arbejder på udvekslingprogram med Haiyan

9. februar 2016 Erhverv

Det er ikke mange dage siden EUC-direktør Finn Karlsen, vicedirektør Hans Lehmann og international koordinator

” width=”300″ height=”213″ /> Hans Lehmann fortæller, at ProjectZero baner vejen for både erhvervsliv og udannelser.

Lene Sandholdt kom hjem fra Haiyan i Kina, hvor de var rundt på tekniske skoler, besøgte klasser og erhvervsvirksomheder.

“Lige nu arbejder vi på at få skabt en elevudveksling mellem Sønderborg og Haiyan”, siger Hans Lehmann til SønderborgNYT. På EUC Syd er holdningen, at unge mennesker har godt af at komme ud i verden.

“For det første er meget udviklende for den enkelte elev og så er det glimrende at se, at tingene kan gøres andre måder end herhjemme”, siger Hans Lehmann.

I Haiyan er der stor interesse for den måde, der undervises på hos EUC syd, hvor der tænkes i bæredygtighed i alle opgaver.

“På sigt kan det bliv en forretning for os at sælge undervisningsmodeller til andre lande. Men vi er først gang med hele forarbejdet nu”, siger Hans Lehmann og nævner, at kineserne kigger meget på, hvordan man lærer danske elever at være kreative og selvstændige.

“Og vi kigger på, at på de tekniske skoler i Kina kommer alle gennem uddannelsen”, siger Hans Lehmann. Han mener, at det er sådan med uddannelser, at dem skal der arbejdes på hele tiden.

Export til Afrika

EUC Syd i Sønderborg har også kontakt til en mand i Nigeria, der vil starte tekniske skoler i Nigeria og Congo.euc3

“Han har været ansat på en dansk erhvervsskole og har kontaktet os og bedt om hjælp”, siger Hans Lehmann. Et plus ved samarbejdet er, at afrikanere har penge fra Verdensbanken.

“Så vi får lidt penge i kassen for vores indsats”, siger Hans Lehmann.

Der kommer også franske håndværkere til EUC Syd, hvor de lærer om bæredygtighed.

Kina kom på banen i 2014

EUC Syds og andres Kina-eventyr begyndte i 2014.

Fra EUC Syd ser man ud i hele verden.

Fra EUC Syd ser man ud i hele verden.

“Der var en delegation fra Haiyan, der besøgte Peter Rathje i ProjectZero og i 2015 besøgte en delegation fra Sønderborg Hayian”, siger Hans Lehmann. Han fortæller, det ikke er rent held, der nu er et samarbejde.

“Forklaringen på, der er et samarbejde og gode relationer, er at ProjectZero åbner døre. Peter Rathje sørger for, at her sker rigtigt meget”, siger Hans Lehmann.

På klimatopmødet i Paris noterede borgmesteren sig også, at ProjectZero er kendt ude i verden.

Når ProjectZero er et lysende fyrtårn, så kan EUC Syd og andre glæde sig over, at lyset også rammer dem.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk