Få en guidet tur i Middelalderens Sønderborg

10. juni 2019 Kultur

Museum Sønderjyllands kulturhistoriske aftenvandringer er nu nået til de middelalderlige byer i Sønderjylland og den 19. juni kan man blive guidet rundt til de middelalderlige dele af Sønderborg, skriver Museum Sønderjylland.

Tidspunktet er 18.30 og mødestedet er parkeringspladsen foran Sønderborg Slot.

Tønder, Aabenraa, Haderslev og Sønderborg er opstået i den tidlige middelalder.

De fik alle en central købstadskirke og alle en kongelig eller hertugelig borg, men så ophører lighederne også.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tønder og Haderslev var så store at de bl.a. kunne rumme tiggermunkeklostre og spillede væsentlige roller i det middelalderlige slesvigske samfund.

Sønderborg og Aabenraa lå så tæt på storbyen Flensborg, at de bl.a. af den grund forblev forholdsvis små middelalderen igennem.

Men fælles for dem alle er, at hele det fysiske grundlag for den indre by, bykernen, blev anlagt i løbet af middelalderen.

Gader, pladser, kirker, slotte og borge, havne mm, blev placeret i middelalderen, og blev kun i sjældne tilfælde flyttet eller ændret i de efterfølgende århundreder.

Artiklen fortsætter under annoncen

På vandringen vil der blive sat fokus på den middelalderlige by og blandt andet går turen forbi Spedalskhedshospitalets kirke

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Nordborg, Frivillige

Et ægtepar fra Nordborg og Frelsens Hær fik Brobyggerprisen

22. oktober 2021 Nordborg

Integrationsrådet overrakte torsdag ’Brobyggerprisen 2021’ til ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg samt Frelsens Hær i Sønderborg. ”Brobyggerprisen er vigtig. Når vi hvert år i Integrationsrådet hædrer personer, virksomheder eller organisationer, så er det med det for øje at få sat et positivt fokus på det mangfoldige arbejde, der foregår hele tiden og som […]

Læs mere...