Få klar besked om de nye affaldsbeholdere

21. januar 2020 Samfund

I uge fire får alle, der ejer et parcelhus eller et sommerhus i Sønderborg Kommune, brev i deres e-Boks. I brevet kan man læse, hvilke affaldsbeholdere man får fra efteråret 2020.

“Vi har for hver enkelt husstand vurderet, hvilke affaldsbeholdere der er behov for, når den nye ordning træder i kraft til efteråret, fortæller Kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen i en pressemeddelelse.

Mere end 25.000 parcelhus- og sommerhusejere får brevet i e-Boks, og i Sønderborg Forsyning er alle mand derfor kaldt til telefonerne for at besvare spørgsmål fra kunderne og hjælpe til, hvis nogen har brug for en anden løsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det kan være, at man vælger at benytte lejligheden til at tilpasse størrelsen på affaldsbeholderne til nye behov, f.eks. hvis familien er blevet større eller omvendt, børnene er flyttet hjemmefra, siger Janni Hv. Jepsen.

Kom og se de nye beholdere!
Alle har mulighed for via Sønderborg Forsynings hjemmesiden selv at rette løsningerne i et selvbetjeningssystem, og samtidig har Sønderborg Forsyning de kommende torsdage udvidet åbningstiden til kl. 20.00.

Endelig tager Sønderborg Forsyning på rundtur i hele kommunen og vil hver fredag fra 14 til 17 være at finde på centrale pladser. Første stop er Kvickly i Nordborg fredag den 24. januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi glæder os rigtig meget til at komme ud og vise de nye beholdere frem. Det kan være svært at forholde sig til, om man har brug for en 240 liters beholder til restaffald og madaffald – eller om man vælge en større beholder med en kapacitet på 370 liter. Derfor er det meget vigtigt for os at møde kunderne på en måde, hvor vi har god tid til at besvare deres spørgsmål, og de kan føle og se, hvad det er, vi taler om”, afslutter Janni Hv. Jepsen.

Fra uge fire vil det også være muligt at se de nye beholdere på alle Sønderborg Forsynings genbrugspladser, påbiblioteket i Nordborg, i Sønderborg Kommunes Borgerservice og i Sønderborg Forsynings kundeservice på Ellegårdvej 8 i Sønderborg.

 Fakta

Her kan du møde Sønderborg Forsyning – og de nye affaldsbeholdere:

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Dato Placering
Fredag den 24. januar, kl. 14-17 NORDBORG ved Kvickly
Fredag den 31. januar, kl. 14-17 AUGUSTENBORG ved SuperBrugsen
Fredag den 7. februar, kl. 14-17 GRÅSTEN ved Ulsnæscentret/SuperBrugsen
Fredag den 14. februar, kl. 14-17 SØNDERBORG ved Bilka
Fredag den 21. februar, kl. 14-17 SKOVBY ved Dagli’Brugsen
Fredag den 28. februar, kl. 14-17 GUDERUP ved Rema1000
Fredag den 6. marts, kl. 14-17 SØNDERBORG ved Borgen
Fredag den 13. marts, kl. 14-17 FYNSHAV ved Dagli’Brugsen
Fredag den 20. marts, kl. 14-17 HØRUPHAV ved SuperBrugsen
Fredag den 27. marts, kl. 14-17 BROAGER ved SuperBrugsen
Fredag den 3. april, kl. 14-17 VESTER SOTTRUP ved Dagli’Brugsen

Den nye affaldsordning:

Standardløsningen for et parcelhus vil fra efteråret 2020 være tre 240 liters beholdere med hver to rum. På den måde er der et rum til hver af de seks materialer:

  • Pap/Papir
  • Glas
  • Plastik
  • Metal
  • Madaffald
  • Restaffald

På Sønderborg Forsynings hjemmeside kan man ændre størrelsen på både de nye affalds- og genbrugsbeholdere frem til 31. marts

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Kultur, Sønderborg

Jan Hellesøe kommer med ‘Forudsigelser’ på Sønderborg Teater

1. december 2021 Kultur

Hvordan i alverden gjorde han det? Sådan lyder det fra mange, når de har oplevet Jan Hellesøe optræde. Danmarks førende hjerne-manipulator rammer landet med en landsdækkende tourné i efteråret ‘22, hvor han vil fucke med danskernes hjerner med sine uforklarlige manipulationer. Du har sikker set Hellesøe på tv i ‘Fuckr med dn hjerne’ eller ‘Manipulator’, […]

Læs mere...