Fælleslæsning – et mix med højtlæsning og samtale

4. september 2020 Kultur

Højtlæsning skaber en følelse af fællesskab og personligt nærvær. Man sidder samlet og lytter til en stemme, der læser en tekst op, og man kan snakke om teksten.

På biblioteket i Sønderborg kan du mandag klokken 11 komme til det første af tre fælleslæsningsarrangementer. Her vil en bibliotekar læse en tekst op.

Denne uddeles lige inden, den læses op, så man må også gerne følge med i den under oplæsningen, skriver biblioteket.

Fælleslæsning lægger op til, at det er deltagernes egne følelser og erfaringer, der er udgangspunktet for den efterfølgende fælles samtale. Ikke et analyse-skema eller lignende, der giver det ”rigtige svar”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Intentionen med fælleslæsning er at skabe et trygt miljø, hvor alle har lyst til at byde ind. Men der er ingen tale-tvang – man må også ‘bare’ lytte.

Med andre ord, så skal man bare møde op uden forberedelse – og der stilles ingen krav under læsningen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...