Fælleslisten: Vi er glade for et solidt budgetudspil

17. september 2017 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Flertalsgruppen i byrådet er nu blevet enige om et samlet budgetforslag. Viceborgmester og Fælleslistens borgmesterkandidat Aase Nyegaard siger:

”Vi er i Fælleslisten først og fremmest glade for, at flertalsgruppen igen kan præsentere et solidt budgetforslag, der fastholder et højt ambitionsniveau for Sønderborg kommunes udvikling. Vi skal i Byrådet fortsætte med det lange seje træk, for at gøre Sønderborg kommune mere attraktiv, så vi kan få vendt den negative befolkningsudvikling til vækst”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard glæder sig over, at Fælleslisten igen har kunnet sætte et tydeligt aftryk på budgettet. En lang række af Fælleslistens forslag er kommet med i det samlede budgetforslag. Det gælder både forslag til gavn for kommunens udvikling, såvel som forslag der tilgodeser den enkelte borgers velfærd.

” Fælleslisten har et stærkt ønske om at forbedre vilkårene for landsbyer og områdebyer i kommunen. I det nye budgetforslag er der afsat betydelig større midler til udvikling i landsbyer og områdebyer. Midlerne nu 3-doblet og det er vel at mærke midler, som er til rådighed for projekter, som borgerne selv har stor indflydelse på”. Desuden er det besluttet at lave nye cykelstier ved Skovby-Trænge, Nybøl- Broager og Buskmosevej – Årsbjerg”, siger Aase Nyegaard.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Indenfor kulturområdet er der indført et nyt tilskud til ringriderforeningerne, renovering af Nordals Ridehal, ligesom Symfoniorkestret har fået lavere husleje”, slutter Aase Nyegaard.

Helhedsplanen for dagtilbud og skole bliver i det nye budget gjort til virkelighed.

”Vi har i budgetforslaget fået gennemført ekstra tilskud til de små børnehaver, ny børnehave i Møllegade, samt renoveringsprojekter på Augustenborg, Broager og Ahlmann skolerne, alt sammen tiltag der understøtter helhedsplanen og dermed målet om at flere unge skal blive uddannelsesparate”, siger Erik Lorenzen, formand for Børn og Uddannelse i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om Fælleslisten

Fælleslisten for Sønderborg kommune er den førende lokalliste i kommunen. Fælleslisten er tværpolitisk og anerkender ikke den traditionelle opdeling i rød-blå blokke i lokalpolitik. Fælleslisten er uafhængig af partipolitik og ideologier og fastholder retten til at tage politisk stilling ud fra lokale forhold og ikke ud fra den traditionelle landspolitiske dagsorden. Fælleslisten opfatter sig som talerør for den del af lokalbefolkningen, der prioriterer den lokale udvikling og velfærd højere end ideologier og partiinteresser.