Fællesregulativ for vandløb er sendt høring

11. december 2018 Samfund

Et forslag til et nyt fællesregulativ for offentlige vandløb sendes fra i dag, tirsdag, i otte ugers høring. Regulativet indfører fælles regler for blandt andet skæring af grøde, oprensning, arbejdsfelter og adgangsforhold, rørlagte vandløb og sne/is i vandløbene.

Reglerne om, hvor oprenset materiale må spredes, er et eksempel på, at de nuværende regulativer giver et uensartet serviceniveau for kommunens landmænd og lodsejere.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den tidligere Sydals Kommune måtte oprenset materiale spredes mindst to meter fra vandløbets kant, mens det i Broager Kommune måtte spredes minimum fem meter fra vandløbets kant. Når det nye regulativ træder i kraft, må materialet over hele kommunen spredes to meter fra vandløbets kant.

Det skriver Sønderborg Kommune.

Fællesregulativet kan ikke stå alene, men skal ses i sammenhæng med regulativerne for de enkelte vandløb, som fastsætter dets form og/eller evne til at føre vand.

Sønderborg Kommune indledte processen med et møde med lokale landbrugs- og naturorganisationer. Organisationerne blev inviteret til at komme med ideer og forslag til et nyt fællesregulativ og fik derefter mulighed for at kommentere et tidligt udkast til nyt fællesregulativ.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk