Færre blev smidt ud af lejeboligen sidste år

24. marts 2014 Uncategorized

Domstolenes statistikker viser, der sidste år var færre lejere, der blev sat ud af deres bolig. Nedgangen i udsættelser skyldes, at man har fjernet nogle af de laveste ydelser, siger boligforsker hos Kraks Fonds Byforskning, Anders Kamp Høst.download

– Man har fjernet fattigdomsydelserne som starthjælpen, introduktionsydelse og kontanthjælpsloftet i 2012, og det er her, vi ser kurven knækker. Det er de ydelser, vi tidligere har fundet, har en betydning for, om man bliver sat ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var SF, der sikrede, at der ikke længere var en “regeringsskabt fattigdom”.

Sidste år satte Fogedretterne i Esbjerg og Sønderborg folk ud fra deres lejebolig 167 gange, hvilket er 35 procent færre end året før.

Men faldet i udsættelser fortsætter ikke, forudsiger Anders Kamp Høst. Kontanthjælpsreformen er nemlig trådt i kraft i år.

– Det kan sagtens have en negativ betydning for antallet af udsættelser, så vi faktisk vil se en stigning det kommende år, siger Anders Kamp Høst til dr.syd.

Kontanthjælpsreformen har ikke åbnet for flere arbejdspladser og det betyder, at par, der tidligere havde to indtægter, nu må nøjes med en.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Kommunen overvejer at lukke smittesporingsenheden ned

14. maj 2021 Samfund

Sønderborg Kommunes smitteopsporingsenhed er siden marts blevet bedt om at kontakte i alt 94 borgere og ni af disse har været nye smittede, som skulle informeres om hvordan de skulle forholde sig som smittede. Det oplyser Sundhedsforvaltningen. Henvendelser til de resterende 85 borgere har været såkaldte isolationsopkald, som er en opfølgning på, hvordan det går […]

Læs mere...