Færre blev smidt ud af lejeboligen sidste år

24. marts 2014 Uncategorized

Domstolenes statistikker viser, der sidste år var færre lejere, der blev sat ud af deres bolig. Nedgangen i udsættelser skyldes, at man har fjernet nogle af de laveste ydelser, siger boligforsker hos Kraks Fonds Byforskning, Anders Kamp Høst.download

– Man har fjernet fattigdomsydelserne som starthjælpen, introduktionsydelse og kontanthjælpsloftet i 2012, og det er her, vi ser kurven knækker. Det er de ydelser, vi tidligere har fundet, har en betydning for, om man bliver sat ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var SF, der sikrede, at der ikke længere var en “regeringsskabt fattigdom”.

Sidste år satte Fogedretterne i Esbjerg og Sønderborg folk ud fra deres lejebolig 167 gange, hvilket er 35 procent færre end året før.

Men faldet i udsættelser fortsætter ikke, forudsiger Anders Kamp Høst. Kontanthjælpsreformen er nemlig trådt i kraft i år.

– Det kan sagtens have en negativ betydning for antallet af udsættelser, så vi faktisk vil se en stigning det kommende år, siger Anders Kamp Høst til dr.syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontanthjælpsreformen har ikke åbnet for flere arbejdspladser og det betyder, at par, der tidligere havde to indtægter, nu må nøjes med en.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...