Faldne flybesætninger mindes

22. januar 2019 Nordborg

Tirsdag den 29. januar klokken 13 gennemføres mindehøjtidelighed på det nordlige Als.

To allierede flybesætninger, der blev dræbt under Anden Verdenskrig for 75 år siden, mindes.

Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet med Gunnar Hounsgaard og Initiativgruppen Broballe i spidsen trodser vinterkulden og gennemfører mindehøjtidelighed:

Fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd og Sønderjylland deltager blandt andre oversergent O. Wolff, L. Larsen. Flyverhjemmeværnet og Marineforeningen stiller med fane og flag ved mindestenene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Premierløjtnant J.P. Rasmussen byder velkommen og lægger derefter kransen fra Hæren, hvorefter der lægges buketter ved mindestenene for de to flybesætninger der mistede livet ved flystyrtene hen mod slutningen af anden verdenskrig.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland gennemfører arrangementet, som en del af Kontaktudvalget for de militære traditioner I Sønderborgområdet, som består af 19 foreninger, heriblandt Initiativgruppen Broballe.

Gunnar Hounsgaard, der oplevede flystyrtene i 1944, var en af initiativtagerne til de to mindestens opstilling i 1994.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindestene blev indviet på 50 årsdagen for de to besætninger der blev dræbt i området. To besætninger der sammen med 675 andre bombemaskiner var på vej mod bombemål i Berlin. To besætninger i Lancaster bombemaskiner som ikke nåede frem til målet. De blev optaget af de tyske radaranlæg og blandt andet beskudt af natjagere med deres død til følge.

En tragisk hændelse, som fandt sted for 75 år siden, men en hændelse, som ikke er glemt.

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten slutter med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...