Faldne fra Den Store Krig mindes torsdag klokken 11

6. november 2021 Kultur Skrevet af: Redaktion

Mindearrangementet på torsdag den 11. november klokken 11 i Sønderborg sker traditionen tro ved mindesmærket for Sønderborgs faldne på Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke, skriver Kontaktudvalget for militære traditioner i Sønderborg-området.

Mindetalerne holdes i år af J.P. Rasmussen, specialist i Hærhjemmeværnet og af Generalsekretær Uwe Jessen fra Bund Deutscher Nordschleswiger.

Der vil blive lagt tre kranse – en fra Hæren, en fra Sønderborg Kommune og – som et nyt tiltag – en krans fra Bund Deutscher Nordschleswiger. Kransen fra Hæren lægges af major Tobias Tesch, Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland. Kransen fra kommunen lægges af borgmester Erik Lauritzen og den tyske krans lægges af generalsekretær Uwe Jessen fra Bund Deutscher Nordschleswiger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterfølgende gennemføres en kort dansk/tysk takkebøn i Sct. Marie kirke, hvor alle fremmødte er velkomne til at deltage.

Mindehøjtideligheden indledes kl. 1100, fordi var tidspunktet i 1918 for våbenstilstanden under Den Store Krig, som krigen blev kaldt, indtil den næste verdenskrig brød ud.

På det tidspunkt ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken, og de egentlige fredsforhandlinger tog sin begyndelse.

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden den 28. juni 1919, som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side. Krigen varede fra 1914 til 1918 og krævede over otte millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder. Alene Sønderborg mistede 199 mand, som alle er nævnt ved navn på kirketorvets mindesmærke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet som også stiller med faneborg.

Alle er velkomne til at møde op og deltage i mindet om denne krigs mange faldne.

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...