Familien bag Helsam er også klima-rigtige i hjemmet

21. maj 2015 Erhverv

Familien Schou, som i dag driver Helsam A/S tænker ikke kun bæredygtigt og energirigtigt i virksomheden. Deres hus er nemlig blevet energirenoveret, og senest er der kommet solceller på taget.

Det er ikke kun virksomheden Helsams energiforbrug der er faldende – det er det også privat hos familien Schou.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er især strømforbruget der er faldet siden 2009, og med installering af solcellerne i slutningen af 2012 bruger familien ikke længere penge på elregningen.

Solcellerne blev samtaleemne

Susanne Schou fortæller ofte naboerne om fordelene ved solceller.

Susanne Schou fortæller ofte naboerne om fordelene ved solceller.

Flere i nabolaget viser interesse for familiens solcelleanlæg:

“Når vi går tur med hunden sker det nogle gange, at folk lige skal høre om vores erfaring med solceller. Det er sjovt at det er blevet et samtaleemne, og vi nyder at fortælle om, at vi producerer vores egen strøm”, siger Susanne Schou.

“Vi er super glade for solcellerne, og det giver en god følelse at vi sparer penge og passer på miljøet på samme tid. Det giver ovenikøbet en bedre forrentning at have solceller på taget, end at have pengene stående i banken”.

Ikke kun solceller

Udover solcellerne er huset løbende blevet energirenoveret. Der er kommet nye vinduer i, der er blevet hulmursisoleret og taget er blevet hævet med 15 cm. så der blev plads til ekstra isolering. Herudover er alle gamle hvidevarer udskiftet og pærerne er udskiftet til energispare-pærer eller LED-pærer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk