“Familiesammenholdet” er en del af Kulturnatten

20. august 2018 Samfund

Sønderborg er blandt de kommuner i Danmark, som gør en særlig indsats for udsatte familier. Man har for eksempel igangsat et metodeudviklende projekt kaldet ’Familiesammenholdet’ sammen med Frelsens Hærs afdeling i byen. Spørgsmål omkring projektets mange nuancer er velkomne, når ansatte står klar til at modtage byens borgere på Havnefronten til Kulturnatten.

I teltet vil familier, som deltager i Frelsens Hærs familiearbejde fortælle om deres egen livsrejse – lyse som mørke perioder. Samtidig fejres projektets palet af tilbud med ansigtsmaling i alskens farver samt forskellige konkurrencer for borgere i alle højder, skriver Frelsens Hær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi glæder os til at vise projektet frem til kommunens borgere ved Kultur- og Idrætsnatten. Samtidig glæder det mig meget, at flere af vores familier har lyst til at dele, hvad det har betydet for deres udvikling at komme hos os”, fortæller leder af Frelsens Hær Sønderborg og ’Familiesammenholdet’, Astrid Christensen.

I løbet af Familiesammenholdets treårige projektperiode vil omkring tredive familier få mulighed for at udvikle gode og bæredygtige strategier for deres familieliv. Det sker via fælles møder mellem familie og relevante faggrupper på tværs af kommunens forvaltninger. Målet med møderne er at danne et samlet billede at familiens aktuelle situation samt udvikle fælles bæredygtige handleplaner. Disse planer skal understøttes af indsatser i Frelsens Hær.

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet skal gerne resultere i partnerskabsaftaler mellem Frelsens Hær og Sønderborg Kommunes forvaltninger. Man vil også udforme en metodehåndbog, som kan anvendes i samarbejder mellem andre kommuner og NGO’er fremover.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...