Familiespejderdag i Augustenborg Skov på søndag

18. august 2021 Kultur
Familiespejdere. Foto: Jens Thybo
Familiespejdere. Foto: Jens Thybo

Augustenborgspejderne inviterer i forbindelse med den landsdækkende Familiespejderdag, på søndag, børnefamilier med ud i naturen til et par timer med spændende aktiviteter.

Augustenborgspejderne har gennem de seneste fem år haft succes med familiespejd, hvor familier med børn mellem 3 og 6 år mødes ude i nature hver fjortendes dag, og er derfor selvfølgelige også med i den landsdækkende ”Familiespejderdagen”.

Her får familier med børn mellem tre og seks år mulighed for at snuse til og prøve nogle af de spændende aktiviteter, som familiespejderne oplever på deres møder. På søndag vil der være mulighed for at undersøge livet i skovbunden, snittet med kniv, lave mad over bål og have det sjovt med de andre familier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Augustenborgspejdernes familiespejdere mødes normalt hver anden søndag, i de ulige uger, et eller andet sted ude i naturen omkring Augustenborg.

”De er i cirka to timer sammen om et tema, så der er sammenhæng flere møder imellem. Der bliver altid lavet noget mad, enten over bål eller på transportabelt kogegrej”, fortæller familiespejderleder Peter Landergren i en pressemeddelelse.

”Augustenborgspejderne og Det Danske Spejderkorps som vi er en del af, har oplevet medlemsfremgang og en generel større interesse for spejderarbejde. Vi er super glade for den positive udvikling vi oplever, hvor vi nu er over 100 spejdere i Augustenborg” fortæller Peter Landergren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familiespejderdagen en del af en større ambition om at få flere børn ud i naturen.

”Undersøgelser viser, at rigtig mange børn hverken har prøvet at overnatte, bygge en hule eller lave et bål i naturen. De aktiviteter er nogle, vi gør os meget i som spejdere, og det er noget, vi meget gerne vil give videre til endnu flere børn og unge. Hos os bruger vi naturen til at lave aktiviteter, som er bygget op på en måde, så hver enkelt spejder oplever, at bliver udfordret og at der er brug for netop hans eller hendes kompetencer”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Familiespejderdagen er i Augustenborg Skov, med mødested på P-Pladsen i skoven kl 10.00 til ca. 12.00. Medbring tøj efter vejret.

Familiespejderdagen er gratis at deltage i.

For at alle får en god oplevelse vil det være en fordel at tilmelde sig på augustenborgspejderne.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49