Familievenlig Sankt Hans på Fluepapiret

24. juni 2022 Kultur

Sankt Hans aften begyndte allerede klokken 17 på Fluepapiret, hvor Standens Ishus havde sørget for, musik – Brian Grau Paulsen spillede og sang, ballonklovnen Finn dukkede op et par timer senere og lavede sjove ballonfigurer til en masse børn.

Klokken 20 fik Vivi Brit Nielsen, som er en del af Venstres gruppe i Byrådet, sin debut som ‘bål-taler’.

“I 1600-tallet tændte man Sankt Hans-bål for at fejre den danske midsommer. Man troede at de onde kræfter var på spil denne aften og her var Sankt Hansbålets formål at skræmme hekse, trolde og andet ondt væk. Sankt Hans bålet var et skræmme-bål. Der har ikke været et henrettelsesbål efter man fra 1540-1693 havde hekseafbrændinger i Danmark”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu er det en anden tid og vi skal passe på, at tiden ikke bare suser forbi og livet pludselig er forbi. Vi skal også være opmærksomme på, hvad vi bruger tiden på og prioritere den. Det kan være meget forskelligt, hvad der er vigtig for os, og dermed hvad vi ønsker at bruge kræfter på”.

“Og tusinde tak til Tom fra ishuset for et fantastisk arrangement,så vi alle kan få en dejlig Sankt Hans aften. Jeg bliver lidt stolt af de kræfter, der findes i vores lokalområde – og nu skal vi fejre midsommeren”, sagde Vivi Brit Nielsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvfølgelig blev Midsommervisen sunget og det var bandet ‘Gør det noget’, der spillede til og de fortsatte musikken til klokken 23, hvor aftenen blev rundet af med storslået festfyrværkeri.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Tour de France, REGIONALT

Tour de France får betydning for Flextrafik og busser

26. juni 2022 Tour de France

De store trafikale udfordringer i forbindelse med 3. etape i Tour de France fra Vejle til Sønderborg søndag den 3. juli betyder, at handicapkørsel, Flextur og øvrig åben flextrafik til 3. juli ikke kan bestilles via selvbetjening, men kun telefonisk på 76 608 608. Der er endvidere helt lukket for bestilling og udførelse af handicapkørsel, […]

Læs mere...