Fantastisk eftermiddag – og så på synnejysk

9. november 2019 Kultur

Lørdag eftermiddag sad Christoffer Brodersen alene på scenen i Alsion, hvor alle pladser i salen var solgt og han sang blandt andet nogle sange, som han havde skrevet til lejligheden: En synnejysk eftermiddag.

“Jeg har hørt Rikke Thomsen synger om, at det altid er koldt i København og da jeg hørte den sang tænkte jeg, at det jo slet ikke passer. Jeg bor derovre og har en stor del af mine venner dér”, sagde Christoffer Brodersen og tilføjede, at han altid reagerer, når nogen siger noget dårligt om Sønderjylland eller København.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har lavet en ny tekst til Rikke Thomsens dejlige melodi og sanger hedder nu Det’ nogenlund’ vejr i Sønderborg. Her har vi det jo sådan, der aldrig er noget, der er helt skidt eller helt godt”.

Den flotte Beatles-sang, Yesterday, havde også fået synnejysk tekst og titlen blev Her i går.

I slutninger af første del, kom selveste Hansi Hinterseer på scenen og hilse på det talstærke publikum og fortalte, der var pause.

Kalle og Kloj

Efter pausen kom Lars Thiesgaard og Chresten Spegger på scenen i skikkelse af den gamle duo, Kalle og Kloj, der blandt andet fik en snak om plastic-kirugi.

“Kvinder kan få sådan en ballon i brystet. Det er nærmest som hvis du putter en pose chips ned i din kones bh”, sagde Lars Thiesgaard.

Chresten Spegger fortalte, han er så heldig, at han får brev fra sin mor hver måned.

“Det er så en måned gammelt, når det kommer, fordi det skal med posten”, sagde han og læste højt:

“Jeg ved, du har svært ved at læse, så jeg skriver meget langsomt. Jeg kan fortælle, du nok ikke kan kende huset igen, når du kommer hjem til jul. Vi er nemlig flyttet. Din søster skal have barn. Vi ved ikke, om det bliver en dreng eller en pige og kan derfor ikke sige, om du skal være onkel eller tante”, sagde Spegger.

Brevet sluttede med et PS – og Lars Thiesgaard, forklarede, at det skrev man altid nederst på en side – og det betyder papir savnes.

“Efter PS skriver min mor: Jeg ville have vedlagt 200 kroner, men har desværre lukket kuverten”.

Synnejysk Øwesætte Byrå

De to herrer foldede også deres sangstemmer ud – og det blev med engelske sange, der er oversat til synnejysk.

Let it Be blev til La’ nu vær’ og Elton Johns I’m still Standing til Jeg står stadig.

Deres næste optræden bliver måske i Vild med dans – for Kedde Cowboy kom springende på scenen med sin banjo og spillede op til linedans.

“Nu skal i lige ha’ hver en limefrugt, som i kommer i lommen. Det gør man i rigtig limedance”, sagde Kedde og forklarede trinene.

Ingen tvivlede på hans ekspertice – det faktum at han har Kegnæs danseskole – Et skridt frem og to tilbage – taler for sig selv.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk