Alex Gustavson, der har Byens Brødhus, er klar med en helt ny tærte, som han tænker er en glimrende idé at sætte på kaffebordene til Fars Dag den 5. juni.
“I Byens Brødhus sad vi og snakkede om, hvad det skulle være for en tærte og vi fik snakket om at bruge rom eller whisky til den. Men så kom jeg til at tænke på rabarber og på gin”, siger Axel, Gustavson, som derefter ringede til Destilleriet Als.
“Bageren ville have nogle flasker med rabarbergin, men vi havde ikke flere på lager”, siger Krestian Muusmann fra destilleriet. Han lod ikke Byens Brødhus i stikken, men kørte til Wohlenberg og hentede en flaske af den efterspurgte gin.
Med ginen i bageriet kunne der eksperimenteres og efter et par fejlskud, så kom pletskuddet.
“Tærten får en crunch-bund med mørdej, corn flakes, digestive og mørk chokolade. Oven på bunden kommer der en jordbær-rabarberkompot og på toppen lægger vi en gin og rabarbermousse”, siger Alex Gustavson til SønderborgNYT, som satser på at have tærterne i butikken fra mandag.
Axel Gustavson er glad for, at han kan købe rabarbergin hos Destilleriet Als.
“Det er jo dejligt, når lokale arbejder sammen og så er det forresten gin, der er lavet på rabarber fra Asserballeskov”.
Populær gin
“Vores rabarbergin er populær og vi solgte 2500 flasker sidste år”, siger Krestian Muusmann, der snart er klar med dette års udgave.
“Og de kunder, der køber en Fars Dag Tærte, får en flaske med 5 centiliter lokal rabarbergin med i købet. I hvert fald så længe flaskerne rækker”, siger bageren.