FC Sønderborg forklarer hvorfor BUI Fodbolds Jyllandsseriehold er i spil

11. februar 2023 Sport

FC Sønderborg er en DBU Licensklub, den eneste i Sønderjylland, foruden SønderjyskE naturligvis: En licensklub forpligter sig til en masse standarder der skal sikre udviklingen af spillere sker systematisk, med en masse regler der skal opfyldes og overholdes. Man bliver bedømt på det arbejder, netop efter disse standarder. Endvidere er der krav til et antal fuldtids- og deltidsansættelser, alt afhængig af det antal stjerner man tildeles, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I FC Sønderborg oplever vi lige nu meget tumult omkring vores arbejde med at udvikle dygtige fodboldspillere. Vil vi gerne bidrage til oplyse om de faktuelle forhold for at undgå misforståelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

I øjeblikket beskæftiger FC Sønderborg sig udelukkende med udviklingen af ungdomsspillere. Dog har et kritikpunkt fra DBUs licenssystem påpeget udfordringer med, at FC Sønderborg ikke længere har et seniorhold.

Det fik Styregruppen til igen at tale om at arbejde for muligheden med et seniorhold. Lige nu nyder hele områdets seniorhold godt af den udvikling af dygtige ungdomsspillere, der foregår i FC Sønderborg.

Det arbejde har ført til, at FC Sønderborg 2,0 skal genopstå og forventeligt efter sommerferien 2023. Et flertal – og dermed den brede holdning i Styregruppen – mente, at man både skulle forpligte sig til at være med på såvel ungdom som senior. Styregruppen var i det arbejde vidende om, at skulle man være med i samarbejdet, vil det blive det højst rangerende seniorhold, der skal tegne det kommende seniorhold i FC Sønderborg. Sidstnævnte er regler DBU laver og ikke noget, der lokalt kan træffes beslutning om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle klubber, der er repræsenteret i styregruppen, skal i løbet af foråret beslutte om de ønsker at være moderklubber i FC Sønderborg 2.0. Alternativt kan de stoppe som moderklub og træde ind som samarbejdsklub. Er man samarbejdsklub, er det desværre ikke muligt at have ungdomsspillere på FC Sønderborgs ungdomshold.

Som samarbejdsklub i FC Sønderborg 2,0 vil FC Sønderborg fortsat støtte op om klubbernes ungdomsarbejde med øvelser mm.

Fra FC Sønderborg ser vi frem til at samarbejde med alle de klubber der ønsker at fortsætte samtidig med, at vi gerne vil bevare et respektfuldt samarbejde med de klubber, der ønsker at være samarbejdsklub.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu er følgende klubber med i FC Sønderborg: Sønderborg Boldklub, BNS, Nordals Boldklub, Egen UI, Broager UI, Hørup UI, Sønderborg Fremad, Dybbøl IU, Gråsten Boldklub, Midtals Idrætsforening og Svenstrup UF.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk